Kana téks

Nanganan inpormasi pribadi

Halaman wéb ieu (saterasna disebut "situs ieu") ngagunakeun téknologi sapertos cookies sareng tag pikeun tujuan ningkatkeun panggunaan situs ieu ku konsumén, iklan dumasar kana riwayat aksés, nangkep status panggunaan situs ieu, sareng sajabana pikeun ngalakukeun . Ku ngaklik tombol "Satuju" atanapi situs ieu, anjeun satuju kana panggunaan cookies pikeun tujuan di luhur sareng ngabagi data anjeun sareng mitra sareng kontraktor kami.Ngeunaan penanganan inpormasi pribadiKawijakan Privasi Asosiasi Promosi Budaya Ota WardPunten tingal.

abdi satuju

Majalah hubungan / inpormasi

Kertas Informasi Seni Budaya Ota Ward "Lebah ART HIVE" vol.1 + lebah!


Dikeluarkan 2019 Oktober 10

vol.1 Édisi munggaranPDF

Kertas Émbaran Seni Budaya Ota Ward "ART bee HIVE" mangrupikeun makalah informasi saparapat anu ngandung inpormasi ngeunaan budaya sareng seni lokal, nembé diterbitkeun ku Asosiasi Promosi Budaya Ota Ward ti mimiti usum gugur 2019.
"BEE HIVE" hartosna nyiruan.
Kami bakal ngumpulkeun inpormasi artistik sareng nganterkeun ka sadayana sasarengan sareng 6 wartawan bangsal "Mitsubachi Corps" anu kumpul ngalangkungan rekrutmen terbuka!
Dina "+ palebah!", Kami bakal ngeposkeun inpormasi anu teu tiasa diwanohkeun dina kertas.

Art art + palebah!

"Hiroto Tanaka"

 

Poto Hiroto Tanaka

Seni kedah hirup salaku subjek Dina masarakat dimana sadayana jalma "seniman"

Mr. Tanaka parantos kalibet dina pamekaran masarakat, bisnis budaya, sareng padamelan sosial ti saprak ngiringan perusahaan pangwangunan kulawarga sareng ngawangun perusahaan dina pertengahan 2004an di 20.Kegiatan sapertos proyek ngawarnaan rohangan umum sapertos stasiun sareng taman di daérah Tamagawa kalayan seni kontémporér, manajemén daérah ngalangkungan panggunaan jalan-jalan sareng ruang publik di daérah kaluar Kamata wétan, sareng upaya nganteurkeun seni ka murangkalih dina taun-taun ayeuna. Aya seueur tempat pikeun didatangan.

"Nyarioskeun proyék-proyék anu aya hubunganana sareng seni, peran kuring janten produser. Mitra mangrupikeun ahli dina sababaraha jinis sapertos sutradara seni, seniman, sareng desainer. Dumasar kana perencanaan, pembiayaan, sababaraha rundingan, jst, manajemén kamajuan, hubungan masarakat, jsb ogé aub dina "

Bapak Tanaka, anu tadina ngarepkeun bidang seni rupa (* XNUMX) sareng desain, mimiti damel sareng seniman anu aktip di garis hareup pikeun pertama kalina saatos gabung sareng perusahaan.Malah ku sababaraha latar tukang, anjeunna henteu pernah nyangka anjeunna bakal aub dina dunya.

"Sabener hirup sareng aranjeunna di lapangan, nyanghareupan masarakat sareng manusa, sareng mikir babarengan. Kuring resep pisan thrill tina ngembangkeun éta salaku karya di hareupeun kuring. Ieu masih sami. Manusa ti heula. Aya henteu sapertos "bentuk réngsé" dina padamelan masarakat, janten naon anu penting dina proyek naon waé nyaéta nempatkeun diri dina kaayaan sareng terlibat. Naon kajadianana aya hal anu masing-masing, tapi naon anu ngalangkunganana? Sigana mah nyaéta universalitas dina cara ngaraosan sareng mikir. Saur keterlibatan sapertos ieu caket kana perasaan ngajalankeun sajenis komunitas. "

 

Gedong Atelier "HUNCH" Poto
Gedong Atelier "HUNCH"

Pikeun Mr. Tanaka, anu ayeuna nuju ngalaksanakeun sababaraha kagiatan sacara paralel, kakuatan panggerak nyaéta "naha" kota "ayeuna sareng kahirupan manusa anu leres-leres nuju ka arah kabagjaan."

"Kusabab kuring mimiti damel dina proyék seni umum, patarosan ngeunaan naon masarakat sareng saha seni éta henteu pernah tinggaleun kuring. Salaku conto, kuring ogé kalibet dina manajemen daérah di daérah Kamata East Exit.," Street "Kuduna janten tempat pikeun jalma hirup, tapi sateuacan kuring terang, éta janten tempat ngan ukur pikeun transportasi, sareng dikelola ku pulisi sareng pamaréntah. Tempat sapertos kitu disebat" ruang publik ". Tapi naha leres umum? Ti mimiti, tempat dimana jalma teras-terasan naroskeun patarosan sapertos kitu sareng ngartikeun ulang mangrupikeun tempat umum. "

Poto samentawis pelukis
Pelukis samentawis

"Kota" anu mangrupikeun tempat umum sareng tempat pikeun kahirupan manusa.Pak Tanaka nyarioskeun hubungan antara manusa sareng "kota" sareng transformasiana, masihan conto tina budaya populér.

"Kuring ogé resep musik, tapi dina hiji waktos kuring perhatoskeun yén ayana" kota "ngaleungit tina lagu pop. Bayangkeun. Di Jepang, dugi ka sekitar taun 1990, peran utama lagu-lagu pop nyaéta. Éta mangrupikeun" kota ". Caritana ngeunaan "Kuring sareng anjeun" dina lagu cinta éta ogé mangrupikeun carita di kota. Éta ngandung hartos yén aya seueur "I" anu sami di kota. Sigana kuring kota intina mangrupikeun kelompok masing-masing hal ieu. kecap, jalma saling pakait salaku badan utama, henteu paduli naha éta aya hubunganana sareng nyalira atanapi henteu. Disebut "Ring World (* 2)". Dina taun 90an, kota janten tukang pikeun urang, nyaéta , alat panggung. Janten, ayana kota janten "objék" kanggo urang. Nanging, saatos pertengahan '90an, bahkan obyék éta ngaleungit, sareng obyék pangamatan janten "diri". "

 

Troyawa Art Line Project "Tokyu Tamagawa Line Numabe Station" Poto
Proyék Gariswanci Tamagawa "Tokyu Tamagawa Line Numabe Station"
* Nagara dina waktos éta.Ayeuna henteu.

Pak Tanaka mikir yén fénoména sapertos kitu mangrupikeun tanda yén "jalma moal tiasa aub deui di kota."Dina jaman ayeuna nalika kapitalisme industri anu maju parantos maju, jalma-jalma parantos tiasa hirup aman, nyaman sareng merenah dina kahirupan kota sareng umur hirupna parantos diperpanjang, tapi dina kaayaan "cincin" lingkungan parantos terputus ". Upami aya.

"Ayeuna, tempat dimana jalma-jalma nyiptakeun hal-hal, anu mangrupikeun kagiatan manusa, ngaleungit ti kota sareng kahirupan. Kahirupan jalma anu henteu kaetung janten carita kota, sareng carita kota tumpang tindih sareng kahirupan jalma deui- Kuring mangrupikeun ruang publik Tapi kuring ngarepkeun pikeun meunangkeun deui dunya éta. "

* 1 Konsép kagiatan seni sareng bentuk.Éta hartosna seni murni sabalikna tina seni populér.
* 2 Konsép anu disokong ku ahli biologi Jérman Jacob Johann von Yukscur.Sadaya mahluk hirup henteu hirup dina dunya anu objektif, tapi dina "dunya lingkungan" anu sacara subyektif nyiptakeun dunya ku persépsi sareng nilai unggal spésiésna. (Yukusukuru / Kriszat, ditarjamahkeun ku Toshitaka Hidaka dkk., "The World Seen from Living Things", 2005, Iwanami Bunko)

Titik seni + palebah!

"Seni Hiroshi Senju di Bandara Haneda"

AIR PORT x ART-Airport x ART-

Hubungan antara Bandara Haneda sareng seni Senju

Karya seni Hiroshi Senju sumebar di sakitar Bandara Haneda, gerbang ka langit di Ota Ward.

Patalina antara Bandara Haneda sareng seni Senju dimimitian taun 1, nalika Terminal 1993 dibuka.

Dina awal musium dibuka, aya rencana pikeun nembongkeun karya seni (patung, objék, lukisan, sareng sajabana) seniman ngora-anyar datang di terminal, sareng salah sahiji seniman anu bakal datang nyaéta Pak Senju.Saatos éta, anjeunna janten kasohor di dunya, sapertos nyumbangkeun lukisan sareng kéngingkeun penghargaan anu munggaran salaku urang Oriental dina bagian lukisan Venice Biennale di 1995, sareng di 2004, anjeunna ngawangun Terminal 2. Dina waktos éta, Mr. Senju bakal damel dina padamelan salaku tempat ngabagéakeun anjeunna salaku produser seni sareng kirimkeun ka dunya.Saatos éta, anjeunna damel dina pembukaan terminal internasional di 2010, sareng di Bandara Haneda, anjeun tiasa menikmati karya seni Mr. Senju sanés ngan ukur dina penerbangan domestik tapi ogé penerbangan internasional.

Kusabab konsép Terminal 2 nyaéta "laut", padamelan na biasana ngahijikeun "biru".Pikiran sareng pesen Senju dilebetkeun kana masing-masing lukisan, anu nyatakeun pikagumbiraeun tina perjalanan sateuacan angkat sareng rémaan saatos sumping.

 

Gambar karya Hiroshi Senju "Lembah Angin"
Terminal Doméstik Hiroshi Senju "Kaze no Gorge" 2

Pikiran Pak Senju dina padamelan

Ngalayang di langit parantos janten impian jalma ti saprak jaman kuno.Kapal terbang ayeuna ngapung normal, tapi ku jangjangna ageung dina tonggong, urang kajebak ku pikiran karuhun anu jauh sareng ngagambar gambar langit sareng alam di bandara ieu.

"MOOON"

Kuring nyieun éta ku imajinasi jalma anu ngalukis lukisan guha Paleolitik anu karasa aya hubunganana sareng alam semesta pikeun sato anu ngagaduhan tanduk sareng taring dina bulan dina awakna.

 

Gambar padamelan Hiroshi Senju "MOOON"
Terminal Doméstik Hiroshi Senju "MOOON" 2

"Galaxy GALAXY"

Jalma-jalma ngaraos misterius sareng ngokolakeun imajinasi na dina béntang-bintang anu bersinar ti kajauhan anu luar biasa, tapi kuring ogé hoyong ngagambar anu sapertos kesan éta.

"Isuk lakeside" "Peuting lakeside"

Kuring ngarasa yén ieu mangrupikeun kaajaiban di jagad raya, sareng kuring ngagambarna.

 

Hiroshi Senju "Isuk Lakeside" gambar padamelan
Hiroshi Senju "Isuk Lakeside" Terminal Doméstik 2

Leonardo da Vinci, anu hoyong hiber di awang-awang, saurna, "Sadaya pandangan anu jauh caket biru."Kalayan diémutan éta, kuring nyiptakeun karya dumasar kana biru.

Ogé di tempat sapertos kitu! ??

Karya seni Senju sumebar dina penerbangan domestik sareng internasional.

Penerbangan domestik aya di tempat anu anjeun tiasa ningali éta tanpa kedah naék kapal terbang.Salah sahiji cara pikeun mikaresep nyaéta nganjang ka bandara bari milari dimana padamelanna.Di tempat-tempat anu anjeun teu tiasa mendakanana kecuali upami anjeun ningali, atanapi di tempat sapertos kieu! ??Aya ogé karya sareng penjelasan dipasang dina tempat éta!
Salaku tambahan, padamelan hiber internasional bakal disiapkeun di daérah pos kaamanan, janten punten milarian padamelan nalika anjeun ngagaduhan kasempetan lebet atanapi kaluar nagara ti Bandara Haneda.

Karya-karya Terminal 2 ogé dikenalkeun dina halaman wéb Bandara Haneda.

詳 し く は こ ち らjandéla séjén

Anu nanggung jawab di Bandara Haneda nyarios, "Dina Maret 2020, Terminal 3 bakal janten terminal penerbangan domestik sareng internasional, tapi salaku jalan kaluar ka langit Jepang, seni Jepang henteu ngan ukur pikeun Jepang tapi ogé pikeun urang asing. Kuring miharep anjeun bakal resep kana padamelan sareng rasakeun pipikiran sareng pesen ti Mr. Senju. "
Mangga buka tempat seni di Bandara Haneda.

お 問 合 せ

Hubungan Masyarakat sareng Bagian Dédéngéan Umum, Divisi Promosi Seni Budaya, Asosiasi Promosi Budaya Ota Ward
Ota Citizen's Plaza, 146-0092-3 Shimomaruko, Ota-ku, Tokyo 1-3
TEL: 03-3750-1611 / FAX: 03-3750-1150