Kana téks

Nanganan inpormasi pribadi

Halaman wéb ieu (saterasna disebut "situs ieu") ngagunakeun téknologi sapertos cookies sareng tag pikeun tujuan ningkatkeun panggunaan situs ieu ku konsumén, iklan dumasar kana riwayat aksés, nangkep status panggunaan situs ieu, sareng sajabana pikeun ngalakukeun . Ku ngaklik tombol "Satuju" atanapi situs ieu, anjeun satuju kana panggunaan cookies pikeun tujuan di luhur sareng ngabagi data anjeun sareng mitra sareng kontraktor kami.Ngeunaan penanganan inpormasi pribadiKawijakan Privasi Asosiasi Promosi Budaya Ota WardPunten tingal.

abdi satuju

Majalah hubungan / inpormasi

Kertas Informasi Seni Budaya Ota Ward "Lebah ART HIVE" vol.4 + lebah!


Dikeluarkan 2020 Oktober 9

vol.4 Edisi gugurPDF

Kertas Émbaran Seni Budaya Ota Ward "ART bee HIVE" mangrupikeun makalah informasi saparapat anu ngandung inpormasi ngeunaan budaya sareng seni lokal, nembé diterbitkeun ku Asosiasi Promosi Budaya Ota Ward ti mimiti usum gugur 2019.
"BEE HIVE" hartosna nyiruan.
Kami bakal ngumpulkeun inpormasi artistik sareng nganterkeun ka sadayana sasarengan sareng 6 wartawan bangsal "Mitsubachi Corps" anu kumpul ngalangkungan rekrutmen terbuka!
Dina "+ palebah!", Kami bakal ngeposkeun inpormasi anu teu tiasa diwanohkeun dina kertas.

Artikel unggulan: Kamata, kota Kinema + palebah!

Shochiku Kinema Kamata Film Studio 100-Anniversary
Abdi hoyong nepikeun sajarah bioskop modéren anu bangga ku Kamata ngalangkungan festival pilem
"Produser Festival Film Kamata Shigemitsu Oka"

Ayeuna parantos 100 taun ti saprak Shochiku Kinema Kamata Photo Studio (anu salajengna disebat Kamata Photo Studio) dibuka di Kamata, anu kantos disebat "Kota Pilem".Pikeun miéling ieu, rupa-rupa proyék khusus nuju disiapkeun dina Péstasi Kamata Film anu bakal diayakeun gugur ieu. "Kamata mangrupikeun kota anu misterius pinuh énergi. Sareng ieu berkah pilem na kota ieu janten meriah, sareng sumber na pasti Kamata Photo Studio," saur anjeunna. Produser Festival Film Kamata Shigemitsu Oka.Nalika damel salaku anggota sekretariat tina Asosiasi Pariwisata Daejeon, anjeunna parantos kalibet dina perencanaan sareng manajemén Festival Film Kamata ti saprak mimiti taun 2013.

Nalika kuring ngiringan, kuring sadar yén Kamata sareng Shochiku gaduh kakuatan mérek anu hébat.

Shigemitsu Oka Poto
© KAZNIKI

Naon anu nyandak anjeun mutuskeun pikeun ngaluncurkeun Festival Film Kamata?

"Saatos pensiunan ti perusahaan mobil anu kuring damel salami mangtaun-taun, kuring ngagabung sareng Asosiasi Pariwisata nalika ditaros ku Kurihara (Yozo Kurihara), anu mangrupakeun sobat lami sareng pupuhu Péstasi Kamata Film, tapi mimitina kuring ngiringan pilem éta. festival. Samentawis éta, dina Pameran Pariwisata Ota Business (AKINAI) anu diayakeun ku Asosiasi Promosi Industri Ota Ward di 2011, Shoichi Ozawa, saurang aktor anu ogé senior di jaman sakola, naék kana panggung. ‡ Jalma anu resep Kamata kuat pisan anjeunna nyebat dirina Kamata Maret. Dina waktos éta, kami naros ka anjeunna nyarios, "Nyarios Kamata, éta pilem. Abdi hoyong anjeun ngayakeun festival pilem. Kuring bakal damel babarengan sareng anjeun." Salaku tambahan, kecap.Mimitian ti ieu, urang bakal ngayakeun festival pilem.Hanjakalna, Mr. Ozawa pupus sataun sateuacan 2013, festival pilem anu munggaran, tapi Takeshi Kato, wawakil perusahaan téater Bungakuza, Nobuyuki Onishi, panulis naskah, sareng Radio TBS. Hatur nuhun kana gempungan sababaraha jalma anu aya hubunganana sareng Mr. Ozawa , sapertos Mr. Sakamoto, produser program anu parantos lami "Shoichi Ozawa's Kokoro Ozawa", urang tiasa hasil ngabagéakeun acara anu munggaran. "

Kumaha upami ningali deui dina Festival Film Kamata anu parantos diayakeun dugi ka ayeuna?

"Kami ngagaduhan seueur jalmi anu aya hubungan sareng Shochiku némbongan. Mariko Okada, Kyoko Kagawa, Shima Iwashita, Ineko Arima, Chieko Baisho, Yoko Sugi ... Kami bakal gaduh acara biantara babarengan. Kuring ngagaduhan seueur kasempetan, tapi kuring pinuh ku panasaran kunaon kuring nyarios dina panggung anu sami sareng aktris ageung anu kuring ngan ukur ningali dina layar (seuri). Nalika kuring nyungkeun Mariko Okada tampil, anjeunna nyarios, "Bapa kuring sareng (Tokihiko Okada) diurus ku Shochiku, janten kuring teu tiasa ngabantosan kaluar. "Anjeun nyarios, sareng kuring marahmay satuju kana tempat éta.Nalika kuring ngiringan, kuring sadar yén Kamata sareng Shochiku gaduh kakuatan mérek anu hébat.Pangaruh anjeun kana aktris sareng palaku anu terang kana jaman baheula langkung ageung tibatan anu anjeun ngarepkeun. "

Taun ayeuna mangrupikeun peringatan ka-100 tina bubuka Kamata Photo Studio, tapi naon jinis konténna pikeun festival pilem?Punten carioskeun sorotan na.

"Unggal taun, dina émut yén kami bakal ngenalkeun karya Shochiku, kami netepkeun téma saluyu sareng jaman sareng ngempelkeun sababaraha proyék. Dina 2015, éta mangrupikeun 70 taun perang, janten perang Kami kumpulkeun sareng nunjukkeun pilem anu aya hubunganana, sareng aktris anu dipidangkeun Setsuko Hara anu pupus dina sataun éta. Taun kamari, kami nampilkeun fitur anu patali sareng Olimpiade sateuacan dibuka Olimpiade. Taun ieu, tangtosna, Kamata Photo Studio 100 Kami ngarencanakeun netepkeun téma ulang taun éta, tapi alatan kana pangaruh Corona, kami moal ngayakeun pameran anu urang parantos fokuskeun unggal taun. Barengan éta, kami ngarobih arah sakedik tina eusi anu direncanakeun aslina, sareng dina asal Shochiku kuring mutuskeun nyandak cicingeun pilem. Mangsa nalika Kamata gaduh studio studio saleresna 16 taun, leres? Dina waktos anu singget éta, kuring ngadamel sakitar 1200 karya, tapi 9% diantarana. Di luhur mangrupikeun pilem jempé. Jaman emas pilem jempé pas sareng jaman nalika studio Kamata aya di dinya. "

Salaku tambahan pikeun pilem pilem hening, sababaraha benshi ogé bakal muncul.

"Sorotna nyaéta" Kuring Lahir, Tapi Kuring Lahir, Tapi Kuring Lahir, Tapi Kuring Lahir, Tapi Kuring Lahir, Tapi "ku Midori Sawato (Sutradara Yasujiro Ozu). Tuan Hairi Katagiri, anu dalit sareng duanana pilem sareng Ota Ward, angkat panggung, sareng sutradara favorit na Yasujiro Ozu, anjeunna resep pisan "(I Was Born, Butto)" Éta parantos mutuskeun yén anjeun bakal tiasa ngaraosan karya anu sami kalayan ngenalkeun Midori Sawato sareng Hairi Katagiri. Saatos éta, Akiko Sasaki sareng Vanilla Yamazaki badé ngadamel benshi. Abdi hoyong anjeun mikaresep pilem jempé ku ngenalkeun sagala rupa Benshi. Benshi mangrupikeun budaya di Jepang waé. Lahirna kusabab aya narasi Jepang budaya "sapertos Rakugo, Ningyo Joruri, Kodan, sareng Rokyoku. Disebutkeun yén benshi bintang di jaman ka jaman dibayar langkung ti perdana menteri dina waktos éta. Sigana aya seueur palanggan anu sumping pikeun benshi éta. Kalayan ieu festival pilem salaku pemicu, pilem benshi sareng jempé narik perhatian. Kuring bakal bagja upami tiasa dimungkinkeun. "

Abdi kantos ngimpi janten kritikus pilem.

"Kuring Lahir, Tapi Kuring Lahir, Tapi Kuring Lahir, Tapi Kuring Lahir, Tapi Kuring Lahir, Tapi Kuring Lahir, Tapi Kuring Lahir, Tapi"
"Kuring Lahir, Tapi Kuring Lahir, Tapi Kuring Lahir, Tapi Kuring Lahir, Tapi Kuring Lahir, Tapi Kuring Lahir, Tapi Kuring Lahir, Tapi Kuring Lahir, Tapi Kuring Lahir, Tapi Kuring Lahir, Tapi Kuring Lahir, Tapi Kuring Lahir, Tapi Kuring Lahir, Tapi "

Kang Oka siga anu resep pisan pilem, tapi naha anjeun ngagaduhan élmu anu jero ngeunaan karya Kamata?

"Jujur, kuring henteu leres-leres némbak pilem jempé anu ditembak di Kamata Studio. Kuring terang" Kuring lahir, tapi kuring ningali Lahir, Tapi kuring lahir. "Kuring resep pilem ti saprak budak. Di waktos éta, kuring ngan ukur nonton pilem Kulon. Kuring kantos nonton pisan ti saprak sakola SD sareng SMP. Nalika kuring aya di taun kadua SMP, kuring nyerat serat kipas ka aktris favorit kuring, Mitzi Gaynor , sareng kuring ngagaduhan balesan ti anjeunna. Kuring gaduh émutan anu reueus kana éta (seuri). Di Éropa, dimana kuring cicing lami dina padamelan anu saacanna, kuring pernah ngurilingan lokasi pilem kalayan hadé, sareng kuring kantos gaduh karep pikeun pilem. "

Naha anjeun sok hoyong damel pilem?

"Kuring kantos ngimpikeun janten kritikus pilem. Nalika kuring di SMP, kuring samar-samar hoyong kéngingkeun padamelan anu patali sareng pilem, tapi kuring sanés sutradara, panulis naskah, sumawonna aktor, tapi kritikus. Kuring gagabah mikirkeun naon anu kedah dilakukeun ... Hideo Tsumura, Choji Yodogawa, Masahiro Ogi, sareng seueur kritik pilem sanésna dina waktos éta. Tapi nalika kuring bébéja ka kolot kuring, kuring nyarios, "Dahar waé. Abdi henteu tiasa, janten lirénkeun. "Éta sababna kuring ngagaduhan padamelan di perusahaan mobil, tapi saatos lami, kuring janten lega janten tiasa nguriling sareng terlibat dina pilem.Anjeun henteu terang naon anu kajantenan dina kahirupan.Abdi sepi ngahaturkeun nuhun ka Kurihara, anu masihan kuring kasempetan pikeun aub dina festival pilem (seuri). "

Henteu aya pamekaran bioskop modéren tanpa Kamata

Éta ogé nasibna janten di Kamata, kota pilem.

"Taun kamari, bioskop tungtungna ngaleungit, sareng kesan yén éta kota pilem ngaleungit, tapi Kamata Film Studio anu ngamajukeun modérenisasi pilem Jepang, sareng saatos perang, saatos Shinjuku, bioskop Kamata mangrupikeun kota kalayan jumlah anu panglobana. Sigana mah sok aya DNA pilem. Éta kota anu ngadamel pilem sekitar jaman emas nalika aya bioskop, sareng pilem nalika jaman emas periode kadua anu kuring didatangan saatos éta. Éta terkenal salaku kota anu tiasa ditonton. Kuring henteu terang iraha sareng kumaha usum katilu bakal datang, tapi kuring miharep Kamata bakal dihirupkeun deui salaku kota pilem deui. Kuring bakal nyobian ngabantosan Festival Film Kamata. Abdi hoyong. "

Punten wartoskeun ka kami prospek sareng tujuan anjeun ka hareup.

"Unggal-unggal kuring ngaliwat kana festival, kuring beuki seueur kasempetan pikeun nyebatkeun jalma-jalma nyarios," Éta pikaresepeun "atanapi" Naon anu anjeun badé lakukeun taun payun? ", Sareng kuring ngaraos parantos root salaku lokal festival pilem.Kuring ngan ukur hatur nuhun ka jalma anu ngadukung kuring.Sabenerna, kuring ayeuna nuju nganggap pendekatan anyar dina kaayaan Corona. Rencana ngayakeun festival pilem online nganggo YouTube ogé nuju aya, sareng hiji video parantos diunggah (* dina waktos wawancara).Kami ayeuna nuju bernegosiasi sareng sababaraha tempat kanggo nunjukkeun pidéo benshi sareng talk show anu bakal diayakeun dina festival pilem ieu, janten punten atosan pisan.Ti taun ayeuna, anu istirahat, kuring hoyong ngalih kana hal anu saluyu sareng jaman, sapertos online.Salami urang ngagaduhan kakuatan fisik, kuring hoyong ngalakukeun anu pangsaéna ngalangkungan sababaraha cobaan sareng kasalahan (seuri).Saatos éta, kuring ngarepkeun kuring ngagaduhan fasilitas anu aya hubunganana sareng pilem. Nya sapertos "Kinemakan".Henteu janten masalah naha éta leutik, tapi kuring miharep aya tempat dimana anjeun tiasa ningali bahan sareng padamelan sareng ngalaman sajarah Kamata.Nalika kuring neraskeun festival pilem, kuring sadar hartos Tuan Ozawa nyarios "Kamata nyaéta pilem".Henteu kaleuleuwihan nyarios yén bioskop modéren moal bakal maju tanpa Kamata.Abdi hoyong seueur jalma terang sajarah hébat Kamata. "

Kalimahna: Shoko Hamayasu

Art art + palebah!

Peran utama nyaéta pilem jempé.Benshi mangrupikeun profési anu nangtung di ujung panggung, sanés di tengah.
"Fotografer kagiatan Vanilla Yamazaki"

Kira-kira 120 taun ka pengker, Benshi, anu nembongan di jaman nalika pilem disebat fotografi kagiatan, mangrupikeun jalma penting anu nambihan warna pikeun pilem jempé kalayan narasi unik.Nanging, ku munculna pilem kalayan audio, éta bakal ngeureunkeun peran na.Konon aya langkung ti belasan benshi anu ayeuna aktip.Kali ieu, Vanilla Yamazaki, fotografer kagiatan anu parantos kéngingkeun dukungan lega pikeun gaya unikna sanaos jalma langka, bakal di panggung dina Kamata Film Festival.Kami bakal ngayakeun live benshi pertunjukan langsung sareng bengkel pikeun murangkalih.

Benshi asli anu parantos dibudidayakan lumayan alami


© KAZNIKI

Sigana mah Tuan Vanilla nyandak léngkah munggaran pikeun janten benshi 20 taun ka pengker.Punten wartoskeun ka kami alesan pikeun debut anjeun.

"Nalika kuring lulus ti paguron luhur nalika És Pakasaban di 2000 sareng henteu tiasa mutuskeun damel dimana, kuring mendakan tulisan ngeunaan ngarékrut benshi anu linggih di réstoran téater" Tokyo Kinema Club, "anu layar pilem jempé.Alesanna nyaéta benshi angkat ka audisi sareng lulus audisi tanpa terang naon éta.Abdi henteu kantos némpél pilem jempé sateuacanna sareng henteu terang.Dina kaayaan sapertos kitu, kuring ujug-ujug mutuskeun ngadamel debut panggung. "

Ujug-ujug kuring ucul kana dunya anu teu dikenal.Ku jalan kitu, naon dunya Benshi?Naha umum pikeun anjeun pikeun janten murid sareng ngajar guru anjeun atanapi manula?

"Béda sareng rakugo, teu aya pakaitna padagangan, janten kami henteu terang jumlah pasti benshi, tapi ayeuna ngan ukur aya sakitar belasan. Baheula, aya sistem lisénsi pikeun janten benshi. Leres, aya henteu aya anu sapertos ayeuna, sareng aya seueur jalmi anu aktip dina sababaraha cara. Sababaraha murid, anu sanés sapertos kuring anu mimiti ampir nyalira. Benshi Kusabab kuring nyerat naskah sorangan, cariosan sanés mangrupikeun hal anu parantos diturunkeun sapertos rakugo sareng cariosan. Ku alatan éta, aya sababaraha rupa gaya. Anu nuturkeun cariosan anu ngaheulaan na anu caket kana indera jalma modéren. Sababaraha jalma biasana ngagunakeun basa ayeuna pikeun nempatkeun skrip dina layar. Kuring lengkep jinis anu terakhir, sareng kuring ngalakukeun benshi asli anu cukup alami, janten upami masih aya sistem lisénsi, kuring henteu yakin (seuri). "

Nyarios ngeunaan vanili, matak resep pisan ningali anjeunna maénkeun piano sareng Taishogoto nalika maén benshi.

"Benshi disebatkeun mangrupikeun anu munggaran dina sajarah maén sareng nyarios, sareng saur kuring ngan hiji-hijina. Benshi kedah nyerat skrip nyalira, tapi anjeunna frustasi mimiti ... Sabalikna, cicingeun, Sabalikna, kuring ngagaduhan bapak nyeratna kanggo kuring. Benshi sanés muji kuring, "Skrip ieu saé!", Sareng kuring gaduh perasaan pacampur anu kuring teu tiasa nyarios nanaon (seuri).Teras kuring ngagaduhan ideu pikeun maénkeun musik pilem nyalira!Anjeun tiasa cicingeun bari maén.Anu kuring kéngingkeun Taishogoto, anu nini mésér kanggo kuring online tapi henteu nganggo éta.Pilem barat ogé maénkeun piano. "

Naha anjeun maénkeun alat aslina?

"Indung abdi guru piano, janten kuring diajar piano ti umur opat taun. Tapi Taishogoto leres-leres ngadidik diri. Saatos maén di panggung sababaraha kali, kuring angkat ka pusat budaya sababaraha kali pikeun diajar. Kuring kaget ku guru, "Kuring ngacapruk senar sareng cara maénkeun" (seuri). "

Sigana mah téhnik anu saé pikeun ngobrol nalika maénkeun alat numutkeun gambar dina tempat.

"Bapa kuring, dokter ergonomics, ngawartoskeun ka kuring yén lamun kuring nganggo otak katuhu sareng kénca dina waktos anu sami, kuring kedah tiasa maén sareng nyarios dina waktos anu sami, sareng kusabab kuring masih budak, éta gampang pikeun kuring nyarankeun, "Kuring ningali!" Anjeun parantos ngalaksanakeunana.Kuring yakin kuring ngalakukeun anu cukup maju, tapi kuring henteu bisa ngalakukeun anu sanés kalayan dexterous.Lisénsi supir parantos dilereskeun tilu kali nalika mobilna dihareup sareng lirén, sareng kuring nyerah kéngingkeunana.Abdi henteu tiasa nganggo sapédah, sareng ngojay sasmita (seuri). "

Abdi rumaos seueur tatali

Dina Festival Film Kamata, anu bakal muncul waktos ayeuna, anjeun bakal tiasa nyarios dua pilem anu ditémbak di Shochiku Kinema Kamata Film Studio.

"Kuring kantos cicing di Ota Ward ti saprak kuring dilahirkeun dugi ka ayeuna, tapi kanyataanna kuring henteu kantos ngiringan acara di Ota Ward. Utamana kusabab kuring hoyong tampil di Festival Film Kamata. Abdi resep pisan kahoyong janten kanyataan. Matsutake Kinema Kamata Film Studio mangrupikeun studio anu ngahususkeun kana pilem jempé, janten kuring karaos seueur tatali. Kali ieu, Torajiro Saito anu dipikaresep kuring nonton. Karya sutradara anu disebut "Harta Karun Barudak", anu sami sareng slapstick Jepang komedi! Sareng karya sanés anu disebat "Rushing Boy" anu diarahkeun ku Yasujiro Ozu ogé aktip, tapi anak tokoh utama saleresna Ngaran asli pilem na, Tomio Aoki, ngarobih nami pilem janten "Rushing Boy" sareng janten ageung anak bentang.Ku jalan kitu, "Katsuben!" Dileupaskeun dina bulan Désémber taun ka tukang. (Dibéntangan ku Ryo Narita, pilem anu disetél dina jaman nalika Benshi aktip), anu dipimpin ku Masayuki Suo, parantos nampilkeun tokoh anu namina "Tomio Aoki" dina kaseueuran karyana, kalebet pilem., Sadayana dimaénkeun ku Naoto Takenaka . "

Poto Vanilla Yamazaki
"Budak Lugas" (1929) Museum Film Toy © KAZNIKI

Dina Festival Film Kamata taun ayeuna, rupa-rupa benshi sanés bakal muncul.

"Skrip, garis, arah, naratif ... Aya sababaraha gaya anu béda dina unggal unsur, janten sanaos karya anu sami panginten tiasa béda-béda eusi gumantung kana benshi. Nalika jaman bioskop pilem jempé, saurna," Kuring badé ngupingkeun pilem na. "perkawis.Utamana taun ieu, Mr. Midori Sawato, tokoh terkemuka di dunya benshi, anu muncul unggal taun, bakal tampil kalayan performa langsung orkestra.Ku cara kitu, waktos ieu, Budak Lugas ogé dibéntangan dina "Kuring Lahir, Tapi Kuring Lahir, Tapi" (Sutradara Yasujiro Ozu), anu diucapkeun ku Profesor Sawato.Salaku tambahan, Akiko Sasaki bakal aktip dina karya sanés anu diarahkeun ku Torajiro Saito.Abdi hoyong anjeun ningali éta unggal waktos. "

Benshi mangrupikeun profési anu nangtung di ujung panggung, sanés di tengah

Vanilla ogé bakal ngayakeun bengkel pikeun murangkalih, leres?Naon jinis eusi ieu?

"Isukna, barudak anu ngempelkeun bakal tampil dina pagelaran kuring sareng paméran bénsina di panggung. Lokakarya ieu parantos diayakeun pikeun kahiji kalina dina waktos tilu taun. Upami murangkalih sanggup, skrip Abdi gratis pikeun nyeratna, tapi kuring ngarep pisan karya naon anu bakal dilahirkeun sabab éta bakal ngajantenkeun susunan anu teu disangka-sangka sareng pikaresepeun. Saleresna, kuring ogé ngagaduhan murangkalih anu yuswa 3 taun, tapi sok kuring niron naon anu kuring Abdi nuju, muka buku gambar, maénkeun piano cocooan, sareng nyarioskeun carita anu kuring damel! "

Éta katingalina ngajangjikeun ka hareup (seuri).Jigana hese nyaimbangkeun padamelan sareng ngasuh budak, tapi naha anjeun tiasa nyaritakeun ngeunaan prospek sareng tujuan ka hareup anjeun?

"Mama-san disebatkeun janten benshi anu munggaran saatos perang. Sabalikna hésé teuing sareng kuring condong sibuk damel padamelan sadidinten, tapi kuring tetep ngagaduhan kahoyong kuat pikeun nangtung dina panggung. Nalika kuring diulem ka Kamata Festival Film, kuring diajar sajarah Shochiku Kamata sareng nonton pilem ngeunaan Kamata, anu leres-leres pikaresepeun! Kuring biasana nyerat gambar kuring nyalira. Kuring ningalikeun pidéo pendahuluan "Kegiatan Poto Imamukashi" anu aya hubunganana sareng poto kagiatan sareng benshi dina gaya nambihan musik sareng narasi, tapi langkung saé upami kuring tiasa ngenalkeun sejarah Kamata ku cara éta .. Ota Ward nyobian ngahirupkeun budaya Kamata, janten kuring bakal senang upami urang tiasa teras-terasan damel babarengan ngalestarikeun budaya hirup sareng pilem-pilem tiiseun pikeun katurunan. Benshi mangrupikeun jabatan khusus salaku palaku sareng sutradara. Janten, profesi anu nangtung di ujung panggung tibatan pusat. Peran anu ngarah nyaéta pilem jempé. Benshi modéren kedah nalungtik kasang tukang sajarah dina waktos éta, sareng kuring ngaraos seueur jalma anu ngahibur tapi boga watek panaliti. Salian ti hoyong pisan ngobrol, kuring resep pilem jempé nyalira. Abdi hoyong seueur jalma anu resep hiburan anu misterius sapertos kitu hilap ayana benshi sareng ditarik ka layar.. "

Kalimahna: Shoko Hamayasu

Propil

Poto Vanilla Yamazaki
© KAZNIKI

Benshi. Dina 2001, anjeunna damel debut salaku benshi kalayan korsi di réstoran téater pilem jempé "Tokyo Kinema Club". Ngadegkeun sora unik anu disebat "sora hélium" sareng gaya seni unik maénkeun Taishogoto sareng piano. Diterbitkeun dina 2019, disutradaraan ku Masayuki Suo "Talking the Pictures! 』Nembongan.Salaku palaku sora, anjeunna parantos némbongan dina seueur karya kalebet Jaiko dina anime "Doraemon".

Tempat seni + palebah!

Senzokuike- "Cahaya cai sareng angin"
"Artis kontémporér Takashi Nakajima"

Upami éta masihan anjeun kasempetan pikeun ningali tina sudut pandang anu béda ti biasana

Senzokuike mangrupikeun tempat rélaxasi pikeun warga Kota Ota sareng tempat terkenal sareng situs bersejarah anu ngagambarkeun kota.Di Senzokuike, program seni "Cai & Lampu Angin" ku seniman kontemporer Takashi Nakajima bakal diayakeun gugur ieu salaku bagian tina proyék seni OTA "Machinie Wokaku * 1".Kami naros ka Mr Nakajima ngeunaan Senzokuike, tempat damel sareng proyék ieu, sareng ngeunaan Ota Ward.

Aya sababaraha kahirupan rupa-rupa jalma

Takashi Nakajima Poto
© KAZNIKI

Anjeun ti Ota Ward, sanés?

"Leres, abdi Minamisenzoku, Ota-ku. Abdi ti SD Senzokuike SD, sareng kuring kantos ka Senzokuike ti saprak alit. Abdi kantos di Ota-ku ti saprak lahir."

Anjeun masih cicing di Ota Ward. Naon daya tarik Ota Ward?

"Aya seueur diantarana (seuri). Teu jauh ti pusat kota, sareng aya seueur alam sapertos Senzokuike, Tama River, Peace Park, sareng Wild Bird Park.
Éta ogé kota anu lega pisan, kalayan Denenchofu sareng pabrik kota.Nyatana, aya bonbon beunghar di sakuriling kuring, sareng kuring ngagaduhan seueur rerencangan, sapertos jalan-jalan balanja di kota sareng urang Yancha di pabrik kota.Sanaos aya sababaraha kahirupan di sababaraha jalma, réréncangan anu gaduh standar hirup anu béda pisan biasana maénkeun babarengan.Abdi resep pisan kuring ageung di kota ieu.
Barina ogé, langkung merenah pikeun angkat ka Bandara Haneda sareng luar negeri, sareng éta mangrupikeun gerbang ka Tokyo. "

Abdi hoyong ngabayangkeun cahaya alami, angin sareng hawa

Naha anjeun milih ungkapan pamasangan * 2 dina seni kontemporer?

"Kuring mimitina ngagambar, tapi kuring panasaran naha kuring kedah ngagambar gambar anu pas dina jero kotak kampus. Dina pigura buleud atanapi ujung buleud. Kuring mimiti ngagambar gambar. Laun-laun, janten kirang pikaresepeun, sareng kuring ngagambar gambar dina bentuk sapertos améba, tapi tungtungna, éta jarang kuring kedah nempatkeunana dina bingkai. Éta parantos.
Anu sering kuring lakukeun nalika ningali karya XNUMXD batur nyaéta kuring asup kana padamelan dina pipikiran. Bayangkeun, "Naon jenis pamandangan anu anjeun tingali upami anjeun ngalebetkeun gambar ieu?"Teras kuring sadar yén upami lukisan éta nyalira sumebar di rohangan, tibatan karya dua diménsi anu disebut lukisan, kuring pikir yén sadayana tiasa ngaraosan dunya anu kuring tarik dina rohangan éta.Éta kumaha kuring ngagaduhan metodeu éksprési pamasangan. "

Kumaha éta nalika anjeun leres-leres ngamimitian pamasangan?

"Dina hal lukisan, tempat pikeun ditingali biasana diputuskeun sareng cahayana dilakukeun di jero rohangan. Dina hal pamasangan, khususna mah, seueur damel di luar ruangan, janten cahayana nyaéta cahaya panonpoe. Panonpoé isuk-isuk . Éta hartosna posisi lampu parobihan teras-terasan tina nanjak janten tilelep. Rupina padamelan robih ku ngaganti posisi lampu. Éta pikaresepeun pamasangan anu dilakukeun di luar ruangan. Bahkan dina dinten anu berangin Upami kitu, aya bakal usum hujan sareng cerah. Éta salah sahiji padamelan, tapi anjeun tiasa sering ningali ungkapan anu bénten. Saterasna, nalika anjeun ngaraos béda-béda dina cuaca kumargi dipasangna, kumaha upami lingkungan sakitarna? Upami anjeun naros ka kuring, kuring pikir éta ngajadikeun raos pikeun kuring ngadamel padamelan.
Kusabab kitu, kuring nganggo transparan, objék tanpa warna = pilem manteng * 3.Tempat pikeun masang penting, janten kuring narékahan pikeun padamel anu henteu maéhan tempat éta, tapi ngamungkinkeun padamelan kuring tiasa dianggo saé pisan di tempat éta. "

Gambar damel
Difference Béda gawang》 (2019) Arts Chiyoda 3331

Seueur karya Mr Nakajima nganggo pilem manteng sanés waktos ayeuna.

"Pamasangan kuring mangrupikeun alat anu tiasa néwak cahaya alami, angin, sareng hawa, atanapi abdi hoyong ngaanvisikeunana. Pilem manteng anu awét ngalawan hujan sareng angin sareng ngagambarkeun sareng ngirim cahaya sacara intricately ngagambarkeun pamikiran kuring. Mangrupikeun bahan anu saé pikeun dikedalkeun .
Éta ogé pikaresepeun yén éta mangrupikeun produk industri anu diproduksi massal, anu biasana dijual di supermarket sareng toko perbaikan bumi.Éta ogé kasenangan seni kontemporer ngagunakeun barang-barang sapopoé pikeun nyiptakeun karya seni. "

Naha anjeun tiasa nyaritakeun ngeunaan karya ieu "Hikari Cai sareng Angin"?

"Éta bakal janten karya anu ngahubungkeun Senzokuike sareng boathouse kalayan pilem peregangan. Kuring bakal nempel dina bentuk anu sumebar ti hateupna boathouse arah kolam renang. Nalika angin ngahiliwir, éta nyieun sora rattling na hujan. Nalika hujan, ngambah titik-titik polka bakal napel dina pilem bentang. Aya fénoména alam anu kajadian dina dinten mendung, dinten anu panas sareng beueus, sareng dinten-dinten anu biasana diliwatan. Mugi-mugi anjeun bakal resep kana hal-hal éta. Kuring am. "

Tempat dimana anjeun tiasa diubaran ku ngan ukur ningali éta

Anjeun nyarios yén anjeun parantos lami cicing di Senzokuike. Tempat naon Senzokuike kanggo Pak Nakajima?

"Spring mangrupikeun tempat anu anjeun tiasa ngaraosan musim, sapertos kembang sakura dina sakurayama, konsér musik Jepang" Spring Evening Symphony "di Sanrenbashi," Firefly Evening "dina usum panas, sareng festival di Kuil Senzoku Hachiman di usum gugur.Nalika kuring masih murid, kuring naék parahu sareng awéwé (seuri).Nalika anjeun nyangkut atanapi hoyong ngaraos rada lega, anjeun tiasa sumping ka dieu nganggo sapédah atanapi motor wengi atanapi énjing-énjing ngan ukur neuteup ka kolam sareng anjeun bakal kapok. "

Nalika anjeun nguping ngeunaan pamasangan di Senzokuike, naha saur anjeun éta bénten sareng pamundut anjeun anu biasana?

"Tangtosna. Abdi dina profesi ngadamel karya, janten panginten langkung saé upami kuring tiasa ningalikeun karya kuring di Senzokuike hiji dinten. Sigana proyek ieu bakal janten pameran anu penting pisan pikeun kuring."

Akhirna, naha anjeun tiasa masihan pesen ka sadayana di Ota Ward?

"Leres. Langkung saé upami anjeun tiasa bébas jalan-jalan sareng ningali padamelan di Senzokuike. Sareng padamelan kuring masihan kuring kasempetan pikeun ningali Senzokuike tina sudut pandang anu béda. Ogé, kuring bakal senang upami anjeun tiasa nempatkeun hal-hal sapertos ieu di juru sirah kuring, sareng nalika janten rada kasohor di masa hareup, "Oh, jalma éta dina waktos éta." Kuring miharep anjeun tiasa ngémutanana. (Ngabarakatak). "

Gambar skétsa damel ku Mr. Nakajima
Skétsa karya ku Pak Nakajima

  • * 1 Proyék Seni OTA "Machinie Wokaku":
    Proyék dipuseurkeun kana seni kontemporer.Gusset Ota Ward diibaratkeun galéri seni, sareng sagala rupa karya seni dipamerkeun dina gusset, janten tempat dimana sadaya jelema tiasa gampang sareng gampang ngaapresiasi seni.Salaku gusset anu éndah dimana anjeun tiasa patepung seni, kami tujuanna janten kasempetan pikeun ngabina rasa éstétika anu rupa-rupa sareng kareueus pangeusi bangsal, sareng ngabina kreativitas barudak.
  • * 2 Pamasangan:
    Salah sahiji metode éksprési sareng genre dina seni kontemporer.Seni nambihan atanapi masang objék sareng alat dina rohangan anu khusus sareng ngalaman tempat atanapi rohangan anu direkonstruksi salaku hiji karya.Éta dicirikeun ku hubungan raket sareng tempat anu khusus sareng seueur padamelan anu ngan ukur aya dina kurun waktu anu tangtu.
  • * Pilem 3 manteng:
    Pilem pikeun nyegah ambrukna beban nalika ngirim barang.Éta transparan sareng transparan, sareng ngagaduhan kalenturan sareng kakuatan.

Propil

Gambar Takashi Nakajima
© KAZNIKI

Artis Kontémporér
Lahir di Tokyo di 1972
1994 Lulus ti Sakola Desain Kuwasawa, Pascasarjana Sakola Fotografi
2001 Hirup di Berlin | Jérman
2014, 2016 Grant ti Yayasan Promosi Budaya Peringatan Mizuken
Ayeuna dumuk di Tokyo

個展

2020 bentuk bursa <bentuk bursa> / SHIBAURA HOUSE, Tokyo
Subtleties / Galeri Harian 2017 OUT of PLACE TOKIO, Tokyo
2015 Kikusuru: Festival Modal Pangetahuan / Grand Front Osaka, Osaka
Pameran Grup 2019 Festival Pulo Karya Beusi "PULAU IRON FES" Keihinjima, Tokyo
Pameran Ulang Tahun Zou-no-hana Teras ka-2019 "Proyék Futurescape", Yokohama
2017 Carita dimimitian ku campuran gambar sareng kecap Ota City Museum and Library, Gunma
な ど

お 問 合 せ

Hubungan Masyarakat sareng Bagian Dédéngéan Umum, Divisi Promosi Seni Budaya, Asosiasi Promosi Budaya Ota Ward
Ota Citizen's Plaza, 146-0092-3 Shimomaruko, Ota-ku, Tokyo 1-3
TEL: 03-3750-1611 / FAX: 03-3750-1150