Kana téks

Nanganan inpormasi pribadi

Halaman wéb ieu (saterasna disebut "situs ieu") ngagunakeun téknologi sapertos cookies sareng tag pikeun tujuan ningkatkeun panggunaan situs ieu ku konsumén, iklan dumasar kana riwayat aksés, nangkep status panggunaan situs ieu, sareng sajabana pikeun ngalakukeun . Ku ngaklik tombol "Satuju" atanapi situs ieu, anjeun satuju kana panggunaan cookies pikeun tujuan di luhur sareng ngabagi data anjeun sareng mitra sareng kontraktor kami.Ngeunaan penanganan inpormasi pribadiKawijakan Privasi Asosiasi Promosi Budaya Ota WardPunten tingal.

abdi satuju

Hubungan masarakat / makalah inpormasi

Kertas Informasi Seni Budaya Ota Ward "Lebah ART HIVE" vol.8 + lebah!


Dikeluarkan 2021 Oktober 10

vol.8 Edisi gugurPDF

Kertas Émbaran Seni Budaya Ota Ward "ART bee HIVE" mangrupikeun makalah informasi saparapat anu ngandung inpormasi ngeunaan budaya sareng seni lokal, nembé diterbitkeun ku Asosiasi Promosi Budaya Ota Ward ti mimiti usum gugur 2019.
"BEE HIVE" hartosna nyiruan.
Babarengan reporter bangsal "Mitsubachi Corps" dikumpulkeun ku rekrutmen terbuka, kami bakal ngumpulkeun inpormasi artistik sareng nganterkeun ka sadayana!
Dina "+ palebah!", Kami bakal ngeposkeun inpormasi anu teu tiasa diwanohkeun dina kertas.

Artikel Pilihan: Wewengkon Seni Anyar Omorihigashi + lebah!

Tempat seni: Galeri Eiko OHARA, seniman, Eiko Ohara + lebah!

Jalma seni: Psikiater / Kolektor seni kontemporer Ryutaro Takahashi + lebah!

ACARA perhatian kahareup + nyiruan!

Artikel Pilihan: Wewengkon Seni Anyar Omorihigashi + lebah!

Omorihigashi mangrupikeun tempat dimana gerakan anu penting pisan kajantenan dina sajarah seni
"Mr. Moenatsu Suzuki, murid Ph.D. di Universitas Tokyo Seni (2020 Honeybee Corps)"


Lawang ti Roentgen Art Institute * Nagara dina waktos éta.Ayeuna henteu.
Némbak / Mikio Kurokawa

Naon waé fasilitas anu di "Roentgen Art Institute" dina "Omorihigashi"?

The Roentgen Art Institute mangrupikeun galéri seni di Omorihigashi ti taun 1991 dugi ka 1995 anu dibuka salaku cabang jurusan seni kontemporer Ikeuchi Art, anu nanganan seni antik sareng alat-alat téh, kalayan toko di Kyobashi. Dipikawanoh salaku rohangan anu ngalambangkeun adegan seni taun 1990an.Dina waktos éta, éta mangrupikeun salah sahiji anu panggedéna di Tokyo (190 tsubo total), sareng sagala rupa seniman ngora sareng kurator ngadamel paméran debut.Dina waktos éta, aya sababaraha musium sareng galeri seni khusus pikeun seni kontemporer di Jepang, sareng seniman kaleungitan tempat paméran sareng kagiatan.Dina kaayaan sapertos kieu, Institut Seni Roentgen tetep ngadukung kagiatan seniman ngora dina umur 20-an sareng 30-an.Éta di Roentgen Art Institute yén kritikus seni Noi Sawaragi ngadamel debut kurasi na, sareng Makoto Aida sareng Kazuhiko Hachiya ngadamel debut salaku panulis.Seueur seniman sanés anu dipajang di rohangan éta tetep aktip, sapertos Kenji Yanobe, Tsuyoshi Ozawa, Motohiko Odani, Kodai Nakahara, sareng Norimizu Ameya, sareng sakitar 40 paméran parantos dilaksanakeun sakitar lima taun. Kebon sawah.Proyék anu inovatif biasana dikaitkeun, sareng acara anu ngundang DJ sareng paméran solo seniman énggal namina "One Night Exhibition" diayakeun sacara teu teratur, sareng kagiatan energetik anu neraskeun pésta dugi énjing dilaksanakeun. Kuring keuna.


Pamandangan paméran: Pamandangan tempat "Pameran Anomaly" diayakeun ti 1992 Séptémber nepi ka 9 Nopémber 4
Némbak / Mikio Kurokawa

Naon anu dibawa ku "Roentgen Art Institute"

Kusabab musium seni sareng fasilitas sanés anu biasana urang kontak sareng seni dipuseurkeun kana sajarah seni, urang teu ngagaduhan pilihan tapi fokus kana karya seniman veteran sareng seniman almarhum.Ngomongkeun tempat pikeun nonoman pikeun ngembarkeun dina waktos éta, éta galéri séwa anu dipuseurkeun kana Ginza anu nyéwa na 25 yen saminggu.Tangtosna, éta mangrupikeun ambang luhur pikeun ngayakeun paméran solo di galéri panyéwaan kusabab nonoman anu nyobian anu pangsaéna pikeun nutupan biaya produksi teu ngagaduhan sumber kauangan sapertos kitu.Dina waktos éta, Institut Seni Roentgen dumadakan muncul di Omorihigashi.Kusabab sutradara yuswa 20 taun (seniman bungsu dina waktos éta), seniman ngora umur 30-an sareng XNUMX-an ti generasi anu sami sumping pikeun milarian tempat pikeun dipajang.Kiwari, Institut Seni Roentgen diperlakukeun salaku "legenda" sareng seueur panulis anu ninggalkeun tempat ieu.Éta ogé mangaruhan nonoman anu ningali pameran di ditu.

Kuring lahir sareng ageung di Rokugo, sareng parantos nalungtik Institut Seni Roentgen ti saprak taun kadua kuring di universitas.Ayeuna, kuring parantos lebet dina program doktor di Universitas Tokyo Seni, dimana kuring diajar pangaruh ti Roentgen Institute of Arts kana seni kontemporer di Jepang.Kritikus seni Noi Sawaragi ningali deui Tokyo di taun 2an sareng ngantepkeun kalimat "The Age of the Roentgen Art Institute."Sakitu seueur, Institut Seni Roentgen ngagaduhan pangaruh hébat kana seni.Henteu dipikaterang yén Omorihigashi mangrupikeun tempat dimana gerakan anu penting pisan kajantenan dina sajarah seni.Teu kaleuleuwihan nyarioskeun yén sajarah seni kontemporer dimimitian di dieu.


Penampilan Roentgen Art Institute * Nagara dina waktos éta.Ayeuna henteu.
Némbak / Mikio Kurokawa

★ Upami anjeun ngagaduhan bahan atanapi foto anu dirékam anu aya hubunganana sareng panilitian seni sinar-X, kami bakal ngahargaan kerjasama anjeun dina nyayogikeun inpormasi.
 Pencét di dieu kanggo inpormasi → Kontak: research9166rntg@gmail.com

Tempat seni + palebah!

Panon saha waé anu ningali lukisanana hérang pisan.
"Galeri Eiko OHARA / Artis / OharaEikoEikoBapa. "

Galeri Eiko OHARA mangrupikeun gedong sagelas di lantai hiji di daérah padumukan anu sepi sapanjang Taman Kyunomigawa Ryokuchi.Dipuseurkeun kana panto lebetna, galéri aya di katuhu sareng atelier aya di kénca. Ieu mangrupikeun galéri swasta anu dikelola ku Ibu Eiko Ohara, seniman anu parantos aktip ti taun 1an.

Galéri kabuka anu témbok sagelas-témbok sareng pinuh ku cahaya alami, anu ningali ka héjo jukutna tilas Taman Nomigawa Ryokuchi.


Galéri rohangan caang pinuh ku cahaya
Ⓒ KAZNIKI

Naon patepungan anjeun sareng seni?

"Kuring lahir di Onomichi, Hiroshima. Onomichi mangrupikeun kota anu seni alami. Pelukis ala Kulon, Wasaku Kobayashi *, aya pikeun ngadamel skétsa di sababaraha tempat di Onomichi. Kuring ageung ningali anjeunna ti saprak budak. , sareng bapak kuring resep fotografi, sareng nalika umur genep taun kuring gaduh akina ngagaleuh kuring kaméra, sareng ti saprak éta kuring parantos ngalakukeun fotografi salami hirup, sareng karuhun kuring. Mangrupikeun patung patung patung Mitsuhiro *, sareng imah kolot indung kuring mangrupikeun sponsor ti Onomichi Shiko. Seni parantos dikenal ku kuring ti saprak leutik. "

Punten wartoskeun kunaon anjeun muka galéri.

"Éta kabeneran. Kuring kabeneran aya seueur kasempetan. Kabeneran aya pamikiran ngawangun deui bumi abdi, sareng nalika kuring ningali koran, Biro Keuangan Kanto ngajual lahan éta. Sigana mah pikaresepeun taman di tukangeunana. Kuring hatur nuhun nalika ngalamar éta. Éta taun 1998. Sigana lahan ieu tadina mangrupikeun daérah pangeringan rumput laut di toko rumput laut. Langkung saé janten sapertos Omori. Kuring ngagaduhan rohangan anu lega , janten galéri kuring badé nyobian. Éta anu micu. "

Éta rohangan terbuka sareng nyaman.

"Kalayan lega 57.2m3.7, jangkungna 23m, sareng permukaan témbok XNUMXmXNUMX, rohangan anu sederhana sareng lega ieu henteu tiasa dialaman di galeri seni sanés di Tokyo.Mangrupikeun galéri kabuka anu lengkep ditutupan ku gelas sareng kakeueum ku cahaya alam, kalayan jandéla anu lega di sisi sanésna sareng pandangan héjo di Kyunomigawa Ryokuchi Park. "

Sakarepna.Sakumaha cinyusu.Éta hirup sorangan.

Iraha galéri bakal dibuka?

"Éta taun 1998. Profesor Natsuyuki Nakanishi * sumping ningali bumi ieu nalika pangwangunan sareng nyarankeun yén urang kedah ngayakeun pameran dua jalma. Pameran dua jalma sareng Professor Nakanishi nyaéta galéri ieu. Ieu Kokeraotoshi. Kuring gaduh kontrak éksklusif sareng galeri ku Professor Nakanishi, sareng kuring henteu tiasa muka paméran di galéri anu sanés, janten kuring dilakukeun dina nami "ON Exhibition".Saatos éta, taun 2000, kuring ngayakeun paméran solo "Kizuna".Ngamangpaatkeun langit-langit luhur sareng ruang lega galéri, kawat garis ka-8 dibungkus sareng bagian iklan koran Nikkei sumebar ka sadaya galéri.Bagéan saham koran Nikkei ogé parantos ditambihan kana lantai sareng tembok.Kolom stok koran Nikkei sadayana nomer sareng warnana éndah (seuri).Mawa panto sareng jandéla sakola lami di ditu, kagiatan manusa anu teras-terasan, ayeuna, sareng pikahareupeun, kabagjaan, kasedihan, amarah, sareng hariwang 60 juta jalma di bumi anu hirup dina waktos anu sami, tangtosna. Kuring parantos bari ngémutan.Dina waktos éta, janten populér sareng sakitar 600 jalma sumping salami sési.Hanjakalna, padamelan ieu mangrupikeun padamelan pamasangan, janten kuring kedah ngabersihkeun saatosna. "

Naon konsep karya Pak Ohara?

"Sakumaha kahoyong anjeun. Salaku na muncul. Hirup sorangan."

写真
Rohangan sanés dina galéri
Ⓒ KAZNIKI

Kuring nginjeumkeun ka jalma anu ngagaduhan hubungan sareng panulis anu kuring resep.

Naha seniman salain ti Mr. Ohara ogé paméran di galéri ieu?

"Pahatung dilahirkeun di Omori sareng hirup di OmoriHiroshi HirabayashiHayu urang mukaPak Cik.Tukang ngahias IwateSuganuma MidoriSuganuma RokuNaha sakitar 12 kali?Kuring nginjeumkeun ka jalma anu ngagaduhan hubungan sareng panulis anu kuring resep.Aya sababaraha jalma anu naros tapi teu acan ngajawab. "

Punten wartosan kami ngeunaan rencana masa depan anjeun pikeun galéri.

"Ti Senén, 11 Nopémber, kami ngarencanakeun pikeun méréskeun karya-karya ku jalma-jalma anu aya hubunganana sareng padamelan Eiko Ohara. Mangga kontak galéri pikeun detil sapertos tanggal sareng waktos sareng konténna."

Éta sapertos vérsi kasenian kotak sayur di kota (seuri).

Naon anu anjeun lakukeun ku warga satempat?

"Ti saprak Méi taun kamari, kuring parantos ningalikeun cetakan tembaga dina kantong dina kaca jandéla di luar atelier. Pikeun unggal 5 yen, punten kupaskeun paporit anjeun teras bawa ka bumi. Kuring ngajual. Kuring parantos mésér langkung ti 1 potongan dugi ka ayeuna (ti 1000 Juni), utamina ti tatangga kuring. Kuring sorangan mésér gambar-gambarna. Dina paméran seni, kuring samar-samar gambar. Gampang ditingali. Ayeuna, kuring gaduh 6 sidik sadayana. Nalika kuring mésér éta, kuring milih anu kuring resep. Nalika anjeun milih, sadayana leres-leres milih éta sacara serius. "


Lantai kahiji kalayan payuneun gelas.Sidik dina kantong ditempelkeun dina jandéla
Ⓒ KAZNIKI

Éta hal anu saé pikeun mésér gambar.Ngadamel dialog hiji-hiji sareng padamelanna.

"Éta leres. Di sagigireun éta, seueur jalma nyarios yén éta langkung saé mésér teras lebet kana kerangka."

Upami anjeun ngagaduhan seni asli di rohangan anjeun = sapopoé, hirup anjeun bakal robih.

"Dina hiji dinten, aya damel mantis. Janten saurang sepuh nyarios," Abdi ti préféktur Miyazaki, sareng di padesaan Miyazaki, disebatkeun yén mantis muncul dina baki dina bulan Agustus sareng sumanget karuhunna balik deui. Kusabab kitu urang jaga pisan mantis. Janten punten pasihkeun mantis ieu ka abdi. " "

Éta hartosna kenangan pribadi sareng seni nyambung.

"Nalika kuring damel di atéliér, kuring sakapeung ningali rupa jalma anu milih padamelna dina jandéla. Panon jalma anu ningali lukisanana hérang pisan."

Éta pertukaran anu saé sareng masarakat lokal.

"Éta sapertos vérsi kasenian kotak sayur di kota (seuri)."

 

* Wasaku Kobayashi (1888-1974): Lahir di Aio-cho, Yoshiki-gun, Prefektur Yamaguchi (ayeuna Kota Yamaguchi). Dina 1918 (Taisho 7), anjeunna ngalih tina lukisan Jepang kana lukisan Kulon, sareng di 1922 (Taisho 11), anjeunna ngalih ka Tokyo sareng nampi bimbingan ti Ryuzaburo Umehara, Kazumasa Nakagawa, sareng Takeshi Hayashi. 1934 (Showa 9) Dipindahkeun ka Kota Onomichi, Hiroshima Prefecture.Saatos éta, anjeunna ngalanjutkeun kagiatan kreatipina di Onomichi salami 40 taun dugi ka pupusna.Pesenan Matahari Terbit, Kelas XNUMX, Sinar Emas.

* Netsuke: Pengikat anu dianggo dina jaman Edo pikeun ngagantung wadah roko, inro, dompét, sareng sajabana ti obi ku senar sareng dibabawa.Kaseueuran bahan na tina kai atos sapertos kayu eboni sareng gading.Ukir saé sareng populér salaku karya seni.

* Mitsuhiro (1810-1875): Anjeunna janten terkenal di Osaka salaku tukang ngukir netsuke, sareng teras disauran ku Onomichi sareng maénkeun bagian aktip di Onomichi.Makam anu aya kecap Kirisodo sareng Mitsuhiro tempatna di Kuil Tenneiji di Onomichi.

* Natsuyuki Nakanishi (1935-2016): Lahir di Tokyo.Seniman kontemporer Jepang. Dina 1963, anjeunna nunjukkeun "Clothespins keukeuh ngagaur perilaku" dina Paméran Mandiri Yomiuri ka-15, sareng janten karya wawakil jaman.Dina taun anu sami, anjeunna ngawangun grup seni avant-garde "Hi-Red Center" sareng Jiro Takamatsu sareng Genpei Akasegawa.

Propil


Pak Ohara linggih payuneun padamelan
Ⓒ KAZNIKI

Artis. Lahir di Onomichi, Hiroshima Prefecture di 1939.Lulus ti Joshibi University of Art and Design.Anggota Sogenkai.Hirup di Ota Ward.Dihasilkeun lukisan, cetakan, patung, sareng pamasangan. Anjeunna parantos ngajalankeun Galeri Eiko OHARA di Omori ti saprak 1998.

  • Lokasi: 4-2-3 Omoriminami, Ota-ku, Tokyo
  • Aksés / 7 menit leumpang ti belah kulon Tokyo Monorel "Showajima Station". Ti belah wétaneun JR "Omori Station", turun di Keihin Kyuko Bus anu nuju "Morigasaki" teras turun di titik tungtung.
  • Jam bisnis / 13: 00-17: 00 * Pesenan sateuacanna diperyogikeun.Teu aya liburan.
  • Telepon / 03-5736-0731

Art art + palebah!

Leres waé anu janten pusat seni Éropa sareng Amérika, tapi kuring hoyong ngabalikkeun
"Psikiater / Kolektor Seni Kontémporér Ryutaro Takahashi"

Ryutaro Takahashi, anu ngajalankeun klinik psikiatrik di Kamata, Ota-ku, mangrupikeun salah sahiji tukang seni kontemporer anu kawéntar di Jepang.Konon musium di sakumna dunya, kalebet Jepang, henteu tiasa ngayakeun paméran seni kontemporer Jepang ti saprak taun 1990an tanpa nyéwa kumpulan Ryutaro Takahashi. Di 2020, anjeunna nampi Agén Komisaris Komisaris Budaya pikeun taun ka 2 Reiwa pikeun kontribusina pikeun promosi sareng ngapopulerkeun seni kontemporer.


Sajumlah karya seni kontemporer dipajang di ruang tunggu klinik

Paméran seni bakal diayakeun di musim gugur ieu dimana anjeun tiasa ningali koleksi Mr. Takahashi sareng karya-karya master lukisan Jepang modéren dina waktos anu sasarengan.Ieu mangrupikeun paméran kolaborasi Aula Peringatan Ota Ward Ryuko "Ryuko Kawabata vs. Ryutaro Takahashi Collection-Makoto Aida, Tomoko Konoike, Hisashi Tenmyouya, Akira Yamaguchi".

Seni kontemporer ngaduruk

Naon anu ngailhamkeun anjeun pikeun ngumpulkeun seni kontemporer?

"Dina taun 1998, Yayoi Kusama * ningali pameran anyar minyak (lukisan minyak) pikeun anu munggaran dina 30 taun, sareng ogé téma wakil, jaring (bolong). Kajadian * di New York dina taun 1960an. Kusama-san nyaéta dewi pikeun kuring dina waktos éta.
Tangtosna, kuring parantos nuturkeun tren ti saprak éta, tapi nalika kuring ningali éta minyak dianggo pikeun kahiji kalina dina 30 taun, minat kuring anu baheula hirup deui sakaligus.Atoh, padamelan éta saé.Abdi mésér langsung.Pagawéan net beureum "No. 27 ".Éta mangrupikeun pangalaman anu pangpayunna sareng koleksi seni. "

Naha anjeun ngamimitian ngumpulkeun langkung ti ngan ukur poin anu mimiti?

"Aya jalma sanés, Makoto Aida *. Dina taun 1, kuring ngagaduhan cel" Anggota Giant Fuji VS King Ghidorah ". Saatos éta, karya 1998" Zero Fighter Flying Over New York " String peta mogok hawa latihan ( Nyuyoku Ubaku no Zu ) 』Mésér.Kalayan roda dua Aida sareng Kusama, karaosna kempelanna beuki ngadorong. "

Naon pesona Aida?

"Béda pisan sareng seni seni sapertos ideologi anu disebut seni kontemporer. Sacara téknis dina tingkat anu luhur pisan. Sumawona, dunya anu digambarkeun sanés ngan ukur eusi narasi biasa tapi ogé beunghar ku kritik. Sareng kusabab subkultur salaku sandiwara napel na, pikaresepeun aya sababaraha lapisan. "

Naon kasenian kontemporer Jepang pikeun Pak Takahashi?

"Adegan lukisan tradisional Jepang gaduh dua dunya, lukisan Jepang sareng lukisan Kulon. Masing-masing ngawangun hiji kelompok, sareng dina artian éta mangrupikeun dunya anu tenang sareng sopan.
Di sisi anu sanésna, seni kontemporer hurung.Judul sareng metode éksprési teu acan diputuskeun.Dunya anu sacara bébas dikedalkeun ku jalma-jalma anu kaluar tina tatanan dunya seni.Upami anjeun milari padamelan anu pinuh tanaga sareng ngagaduhan rangsangan anu kuat, kuring hoyong anjeun ningali seni kontemporer Jepang. "

Punten wartoskeun patokan pamilihan pikeun karya dina koléksi.

"Kuring resep karya anu edgy, kuat, sareng energetic. Sacara umum, panulis museur kana karya-karya pangageungna sareng ngaekspresikeunana. Upami anjeun milih karya anu pangsaéna dina paméran solo, anjeun bakal ngagaleuh. Ukuran karya pasti bakal ageung sareng langkung ageung. Upami éta mangrupikeun padamelan anu kuring maksadkeun ngahias di rohangan, saur éta henteu bakal lami-lami kusabab aya wates rohangan. Janten koleksi. "

写真
Tuan Takahashi nangtung payuneun rak koleksi karesepna
Ⓒ KAZNIKI

Entong seni kontemporer Jepang bocor ka luar negeri

Naon sababna koleksi anu dipuseurkeun kana seniman Jepang?

"Leres yén pusat seni nyaéta Éropa sareng Amérika, tapi kuring hoyong ngabalikkeunna. Aya pusat sanés di Jepang sapertos elips. Ku ngumpulkeun karya seni Jepang, kuring ngagaduhan perasaan yén kuring bakal milih masarakat Jepang di tempat sanés. . "

Naon jinis jalma anu janten kolektor seni?

"Taun 1990an, nalika kuring ngamimitian ngumpulkeun, mangrupikeun waktos gelembung pecah sareng anggaran pikeun mésér musium di sadayana Jepang ampir béak. Kaayaan éta dituluykeun salami 10 taun. Ti 1995 dugi ka 2005, éta tungtungna Aya generasi anyar seniman hébat sapertos Makoto Aida sareng Akira Yamaguchi, tapi teu aya anu sopan ngumpulkeun éta. Upami kuring henteu ngagaleuh aranjeunna, kuring bakal mésér ku musium sareng kolektor asing. Abdi.
Éstétika koléker henteu umum, tapi saur aranjeunna aranjeunna tiasa maénkeun peran pikeun ngajantenkeun arsip (catetan sajarah) jaman anu katingali ku ngumpulkeunana nalika musium teu aya.Kumpulan Ryutaro Takahashi ngagaduhan seueur karya tibatan musium dina kumpulan ti taun 1990an.Saur kuring kuring ngagaduhan peran dina ngajaga seni kontemporer Jepang tina bocor di luar negeri. "

Naha aya kasadaran kana sumbangan pikeun masarakat ku ngajantenkeun éta terbuka pikeun umum?

"Henteu, kuring biasana gaduh padamelan ageung bobo di gudang tibatan nyumbang ka masarakat. Aya seueur lukisan anu kuring bakal pendak pikeun pertama kalina dina sababaraha taun ku paméran éta dipamerkeun dina paméran seni. Luhureun sadaya, nyumbang ka masarakat. Éta sapertos nyumbang ka diri kuring, sareng kuring hatur nuhun (seuri).
Nalika Aki Kondo *, anu kuring ogé kumpulkeun, mangrupikeun murid kuliah anu hariwang nyiptakeun, anjeunna ningali pameran koleksi Ryutaro Takahashi sareng nyarios, "Anjeun tiasa ngagambar sakumaha anjeun resep." "Hatur nuhun kana kumpulan Ryutaro Takahashi, kuring ayeuna," saurna.Abdi henteu resep pisan. "

写真
Ruangan rapat pinuh ku cahaya alami
Ⓒ KAZNIKI

Perang antara inovator

Paméran koleksi bakal diayakeun di Aula Peringatan Ryuko gugur ieu, naha ieu pertama kalina di Ota Ward?

"Kuring pikir ieu mangrupikeun kahiji kalina di Ota Ward. Pameran ieu" Ryuko Kawabata vs Ryutaro Takahashi Collection-Makoto Aida, Tomoko Koike, Hisashi Tenmyouya, Akira Yamaguchi- "mangrupikeun Kumpulan Ryutaro Takahashi. siki ( Bibit ) Mangrupikeun proyék anu kaluar tina upaya ninggalkeun Ota Ward ku sababaraha cara.
Nalika Ryuko Kawabata sareng seniman kontémporér anu kataji ku Ryuko dijejeran, carita anu pasti pikaresepeun kaluar sacara spontan.Hasil tina ngumpulkeunana nyaéta paméran salajengna. "

Punten wartosan kami ngeunaan konsep sareng fitur paméran seni.

"Aya seueur karya di Ryuko, tapi waktos ieu urang bakal paméran karya-karya anu kapilih. Sareng karya-karya seniman kontemporer anu cocog sareng aranjeunna dipilih. Diputuskeun dina hartos kolaborasi, janten jauh tina pikaresepeun dua kali. Kuring pikir strukturna sapertos anu anjeun tiasa terasrasakeun sababaraha kali.
Ryuko Kawabata mangrupikeun panulis kalayan skala anu ageung di kalangan pelukis Jepang, sareng sanés jalma anu pas pikeun anu disebut pelukis.Mangrupikeun konperénsi antara Ryuko Kawabata, anu teu aya di dunya seni, sareng inovator, anu mangrupikeun seniman kontémporér anu teu ngagaduhan tatanan dunya seni (seuri). "

Akhirna, naha anjeun gaduh pesen kanggo warga?

"Nyandak paméran seni ieu salaku kasempetan, kuring hoyong Ota Ward pikeun banding ka sakumna Jepang ogé Tokyo salaku bangsal kalayan rohangan seni anyar anu parantos ngalegaan janten seni kontemporer sareng Ryuko salaku terobosan. Seueur seniman kontemporer hirup di jerona. Aya seueur pasukan anu nuturkeun Ryuko. Salaku tambahan, sababaraha gerakan swasta anu aya hubunganana sareng seni bakal némbongan caket Bandara Haneda, sareng kuring ngaraos bakal janten jangjang anu sumebar di sakumna dunya. ..
Upami aranjeunna tiasa dibagi salaku gerakan anu gedé, saur Ota Ward bakal janten hantu sareng hantu.Abdi hoyong anjeun ngamangpaatkeun pinuh koleksi Ryutaro Takahashi sareng ngajantenkeun Ota Ward pusat seni di Tokyo. "

 

* Yayoi Kusama: seniman kontemporer Jepang. Lahir di 1929.Anjeunna ngalaman halusinasi ti alit sareng mimiti nyiptakeun lukisan kalayan pola bolong sareng titik-titik polka salaku motif. Dipindahkeun ka Amérika Serikat dina 1957 (Showa 32).Salian ti ngahasilkeun lukisan sareng karya tilu diménsi, anjeunna ogé ngalakukeun pagelaran radikal anu disebut kajadian. Dina taun 1960an, anjeunna disebat "ratu avant-garde."

* Kajadian: Ngarujuk kana pagelaran seni sareng paméran karya sakali-kali diayakeun di galéri sareng daérah perkotaan, anu dikembangkeun utamina di taun 1950an sareng awal taun 1970an.Sering ngalakukeun kagiatan gerilya tanpa ijin sateuacanna.

* Makoto Aida: seniman kontemporer Jepang. Lahir di 1965.Salian ti ngalukis, anjeunna ngagaduhan seueur bidang éksprési, kalebet fotografi, XNUMXD, pagelaran, pamasangan, novel, manga, sareng perencanaan kota.Maha karya: " String peta mogok hawa latihan ( Nyuyoku Ubaku no Zu ) (Lukisan Perang PULANG) "(1996)," Juicer Mixer "(2001)," Gray Mountain "(2009-2011)," Telephone Pole, Crow, Other "(2012-2013), jsb.

* Aki Kondo: seniman kontemporer Jepang. Lahir di 1987.Ku ngukir pangalaman sareng émosina nyalira, anjeunna bulak-balik antara dunya ingetan sareng jaman ayeuna sareng imajinasi, nyiptakeun lukisan pinuh énergi.Anjeunna ogé dipikaterang ku presentasi padamelan anu henteu konvensional, sapertos ngadamel pilem, lukisan langsung sareng musisi, sareng lukisan mural di kamar hotél. Karya diréktori munggaran "HIKARI" dina 2015.

Propil

写真
Ⓒ KAZNIKI

Psikiatris, Pupuhu Corporation Médis Kokoro no Kai. Lahir di 1946.Saatos lulus ti Toho University School of Medicine, asup ka Jurusan Psikiatri sareng Neurologi, Universitas Keio.Saatos dikirim ka Peru salaku ahli médis Badan Kerja Sama Internasional sareng damel di Rumah Sakit Metropolitan Ebara, Klinik Takahashi dibuka di Kamata, Tokyo di 1990. Anu ngurus psikiater pikeun konsultasi kahirupan telepon dina Nippon Broadcasting System langkung ti 15 taun.Nampi Badan Komisaris Komisioner Urusan Budaya pikeun taun ka-2 Reiwa.

<< Halaman Utama Resmi >> Kumpulan Ryutaro Takahashijandéla séjén

Perhatian kahareup ACARA + palebah!

Perhatian kahareup KALENDER ACARA Maret-April 2021

Inpormasi PERHATIAN perhatian tiasa dibatalkeun atanapi ditunda di hareupna pikeun nyegah panyebaran inféksi coronavirus énggal.
Mangga parios unggal kontak kanggo inpormasi panganyarna.

Paméran kolaborasi
"Kumpulan Ryuko Kawabata vs. Ryutaro Takahashi-Makoto Aida, Tomoko Konoike, Hisashi Tenmyouya, Akira Yamaguchi-"


poto: Elena Tyutina

Titimangsa jeung wanci 9 Maret (Sap) -April 4 (Surya)
9: 00-16: 30 (dugi ka 16:00 asup)
Liburan rutin: Senén (atanapi énjingna upami liburan nasional)
lokasi Aula Peringatan Ota Ward Ryuko
(4-2-1, Central, Ota-ku, Tokyo)
ongkos Dewasa 500 yen, barudak 250 yen
* Gratis kanggo 65 taun ka luhur (wajib sertifikasi) sareng di handapeun 6 taun
Pangatur / Panilitian Aula Peringatan Ota Ward Ryuko

Klik di dieu pikeun detil

BUKA STUDIO 2021

Gambar damel
Aula Pameran OPIO STUDIO 2019

Titimangsa jeung wanci 10 Oktober (Sab) -9th (Sun)
12: 00-17: 00 (dugi ka 16:00 dina dinten terakhir)
Teu liburan biasa
lokasi KILANG KASENIAN Aula Serbaguna Jonanjima 4F
(2-4-10 Jonanjima, Ota-ku, Tokyo)
ongkos Gratis * Reservasi diperyogikeun ku tanggal sareng waktos
Pangatur / Panilitian KILANG KASENIAN Jonanjima (Dioperasikeun ku Toyoko Inn Motoazabu Gallery)
03-6684-1045

Klik di dieu pikeun detil

Proyék Seni OTA
Festival Teater Méi Désa Magome Writers '2021-Drama Performance & Talk Event

Gambar damel

Titimangsa jeung wanci 12 Méi (Surya)
① 13:00 ngamimitian (12:30 kabuka), ② 16:00 (15:30 kabuka)
lokasi Aula Daejeon Bunkanomori
(2-10-1, Central, Ota-ku, Tokyo)
ongkos Sadaya korsi ditangtoskeun 2,000 yen unggal waktos
Pangatur / Panilitian (Yayasan dilebetkeun ku kapentingan umum) Asosiasi Promosi Budaya Ota Ward
03-3750-1555

Klik di dieu pikeun detil

お 問 合 せ

Hubungan Masyarakat sareng Bagian Dédéngéan Umum, Divisi Promosi Seni Budaya, Asosiasi Promosi Budaya Ota Ward
Ota Citizen's Plaza, 146-0092-3 Shimomaruko, Ota-ku, Tokyo 1-3
TEL: 03-3750-1611 / FAX: 03-3750-1150