Kana téks

Nanganan inpormasi pribadi

Halaman wéb ieu (saterasna disebut "situs ieu") ngagunakeun téknologi sapertos cookies sareng tag pikeun tujuan ningkatkeun panggunaan situs ieu ku konsumén, iklan dumasar kana riwayat aksés, nangkep status panggunaan situs ieu, sareng sajabana pikeun ngalakukeun . Ku ngaklik tombol "Satuju" atanapi situs ieu, anjeun satuju kana panggunaan cookies pikeun tujuan di luhur sareng ngabagi data anjeun sareng mitra sareng kontraktor kami.Ngeunaan penanganan inpormasi pribadiKawijakan Privasi Asosiasi Promosi Budaya Ota WardPunten tingal.

abdi satuju

Hubungan masarakat / makalah inpormasi

Kertas Informasi Seni Budaya Ota Ward "Lebah ART HIVE" vol.9 + lebah!


Dikeluarkan 2022 Oktober 1

masalah usum vol.9PDF

Kertas Émbaran Seni Budaya Ota Ward "ART bee HIVE" mangrupikeun makalah informasi saparapat anu ngandung inpormasi ngeunaan budaya sareng seni lokal, nembé diterbitkeun ku Asosiasi Promosi Budaya Ota Ward ti mimiti usum gugur 2019.
"BEE HIVE" hartosna nyiruan.
Babarengan reporter bangsal "Mitsubachi Corps" dikumpulkeun ku rekrutmen terbuka, kami bakal ngumpulkeun inpormasi artistik sareng nganterkeun ka sadayana!
Dina "+ palebah!", Kami bakal ngeposkeun inpormasi anu teu tiasa diwanohkeun dina kertas.

Artikel fitur: Kota Jepang, Daejeon + lebah!

Jalma seni: Kabuki Gidayubushi "Takemoto" Tayu Aoi Tayu Takemoto + lebah!

Perhatian kahareup ACARA + palebah!

Artikel fitur: Kota Jepang, Daejeon + lebah!

Abdi hoyong nyambungkeun kapentingan barudak ka hareup
"Ketua Féderasi Tari Jepang di Ota Ward, Seiju Fujikage III, Seiju Fujikage, Wakil Pupuhu, Seiju Fujikage"
"Pak Yoshiko Yamakawa, Ketua Asosiasi Sankyoku Bangsal Ota (Profesor Koto, Sankyoku, Kokyu)"
"Mr. Tsurujuro Fukuhara, Pupuhu Ota Ward Japanese Music Federation (Japanese Music Music)"

Bangsal Ota gaduh budaya tradisional sorangan, sareng seueur pewaris budaya tradisional anu ngagambarkeun Jepang cicing di dinya.Rupa-rupa komunitas pelestarian sareng grup aktip sacara aktip, sareng tilu harta nasional anu hirup cicing di dieu.Saterasna, dina raraga neraskeun kabudayaan tradisional ka murangkalih, bimbingan sacara aktip dilaksanakeun di masarakat sareng sakola.Bangsal Ota saleresna mangrupikeun "kota Jepang" anu pinuh ku budaya tradisional.

Kumargi kitu, dina waktos ieu simkuring bade ngajak ka sakumna anggota Ota Ward Japanese Music Federation, Ota Ward Japan Dance Federation, sareng Ota Ward Sankyoku Association kanggo ngadongengkeun ngeunaan budaya tradisional nu aya di Ota Ward, hususna lagu-lagu Kabuki.


Ti kénca, Bapak Fukuhara, Bapak Fujima, Bapak Yamakawa, Bapak Fujikage
© KAZNIKI

Barudak awéwé kalakuananaDisiplinDemi harti, lolobana jalma ngalakukeun sababaraha palajaran.

Anu mimiti, punten wartosan kami profil anjeun.

Fujikage "Nami abdi Seiju Fujikage, anu pupuhu Ota Ward Japan Dance Federation. Asalna, abdi aktip dina gaya Fujima kalayan nami Fujima Monruri. Abdi milu dina namiDina 9, urang diwariskeun nami Seiju Fujikage, kapala generasi katilu Seiju Fujikage.Generasi kahiji, Seiju Fujikage *, nyaéta jalma anu salawasna muncul dina sajarah tari Jepang, jadi kuring keur berjuang pikeun warisan ngaran hésé. "


Seiju Fujikage (Ketua Féderasi Tari Jepang, Bangsal Ota)
Nagauta "Toba no Koizuka" (Teater Nasional Jepang)

Yamakawa: Nami abdi Yoshiko Yamakawa, sareng abdi pupuhu Asosiasi Sankyoku Bangsal Ota, abdi asli di Kyoto, Kyoto.TodokaiKumaha éta? Kuring geus latihan saprak kuring jadi guru dina yuswa 16.Kuring sumping ka Tokyo sareng pamajikan kuring dina 46, sareng pamajikan kuring nyaéta imah Iemoto gaya Yamada.The Kyoto Todokai nyaéta gaya Ikuta.Saprak harita, kuring geus diajar gaya Yamada jeung gaya Ikuta. "

Fujima "Nami abdi Hoho Fujima, anu mangrupikeun wakil ketua Féderasi Tari Jepang di Ota Ward. Baheula aya Kota Kirisato di Ota Ward, sareng abdi lahir di dinya. Indung abdi ogé master. Abdi ngalakukeun ieu, Janten nalika kuring sadar, kuring aya dina posisi ieu."

Fukuhara "Kuring Tsurujuro Fukuhara, pupuhu Féderasi Musik Jepang Ota Ward. Imah kuring téh cenah minangka pangiring musik pikeun akina, bapa, jeung generasi katilu kuring.bedugDituluykeun Jeung kendang dicoo.Pikeun kuring pribadi, kuring muncul dina pagelaran Kabuki, pésta tari Jepang, sareng konser. "

Mangga wartosan kami ngeunaan patepungan anjeun sareng seni pintonan tradisional.

Fujikage: "Nalika kuring keur budak, lolobana katresna nu ngalakukeun sababaraha palajaran, sanajan maranéhanana éta katresna biasa jeung sakabeh katresna di lingkungan. Disebutkeun yen eta bakal leuwih hadé mimitian ti 6 Juni, sarta kuring ogé dimimitian. ku milih tarian tina sagala rupa palajaran ti 6 Juni, nalika kuring yuswa 6 taun.

Fujima: "Babaturan abdi nuju pelajaran dance, janten abdi ngiringan anjeunna ningali éta, sareng abdi ngamimitian nalika umur 4 taun. Abdi ngagaduhan guru ti sakola Fujima Kanemon. Deukeut sareng bumi abdi. Janten, abdi Biasana ngagebeg (seuri). Baheula mah sok latihan, unggal poe. Karasa eta budak awewe bade ngagantung furoshiki di mana-mana di kota."

Yamakawa: "Waktu kuring umurna kira-kira 6 taun, kuring mimiti diajar koto kalayan ngawanohkeun hiji kenalan. Guru waktu éta téh Masa Nakazawa, terus latihan di dinya. Nalika kuring taun kadua SMA, abdi. kenging kualifikasi sareng langsung muka ruang kelas, pas kuring lebet ka paguron luhur, aya mahasiswa, sareng konser munggaran dilaksanakeun sakaligus sareng kuring lulus ti universitas, saatosna kuring lulus ujian Pelatihan Keterampilan Musik Jepang NHK. Asosiasi di Tokyo, sareng saminggu sakali salami sataun. Abdi angkat ti Kyoto ka Tokyo, dimana kuring ngagaduhan hubungan sareng Yamakawa Sonomatsu, sareng kuring teras-terasan ngalakukeunana.


Yoshiko Yamakawa (Ketua Asosiasi Sankyoku Bangsal Ota)
Yoshiko Yamakawa Koto / Sanxian Recital (Kioi Hall)

Fukuhara: "Bapa abdi master musik Jepang, jeung imah kolot indung urang urang Okiya *, jadi kuring digedékeun di lingkungan sapopoé kalayan shamisen jeung taiko drum. Nalika kuring keur budak, dulur maénkeun musik Jepang. Nalika kuring lebet sakola, abdi terang teu sadayana rerencangan abdi ngalakukeun eta, jadi kuring eureun latihan sakali. Kuring ninggalkeun eta ka kuring sabab kuring boga hiji lanceukna lanceukna heubeul. Tapi ahirna kuring bakal sukses katilu. generasi, sarta kuring masih nepi ka kiwari ".

Abdi hoyong langkung seueur barudak anu nyarios yén "Jepang urang Jepang, sanés?"

Mangga wartosan kami ngeunaan pesona unggal anjeun.

Fujikage "The daya tarik tarian Jepang nyaéta nalika anjeun angkat ka luar negeri sareng ngobrol sareng penari ti sakumna dunya, anjeun sadayana nyarios, "Tari sapertos tari Jepang teu tiasa ditingali di nagara-nagara sanés. . Ieu expresses aspék deet jeung internal tina sastra babarengan. Jeung éta téater, musik jeung malah leuwih artistik. Kuring negeskeun deui daya tarik na ku nyebutkeun yen teu aya nagara sejen nu mibanda sakabéh unsur tari kawas tari Jepang ".

Fujima: "Kuring resep menari sarta kuring geus dituluykeun ka titik ieu, tapi Kuring wondering lamun kuring kudu nyambungkeun hiji sisi Yamato Nadeshiko ka barudak salaku awéwé Jepang. Ieu lain gerakan grassroots ajeg, kayaning "Kuring bade sujud sapertos kieu" sareng "Abdi moal linggih di kamar tatami", tapi abdi nyarioskeun hal anu sapertos kitu unggal dinten. Sabisa-bisa. Abdi hoyong awéwé ngora Jepang ngirim kaluar ka dunya, "Naon awéwé Jepang?" Ieu tarian Jepang. "


Bapak Shoho Fujima (Wakil Ketua Féderasi Tari Jepang, Bangsal Ota)
Kiyomoto "Festival" (Teater Nasional Jepang)

Yamakawa: "Ayeuna, ngadengekeun carita dua guru, kuring kagum pisan. Kuring teu mikir ngeunaan eta sarta ngan resep. aya di dinya, mun kuring nempo skor dina Shinkansen, gentleman gigireun kuring bakal ngobrol kuring, sarta kuring jadi ngora pisan kuring ngabejaan manehna pikiran kuring dina koto. Aya, dina kecap, sora jeung sora. , saperti rasa jeung ayun-ayunan tatangkalan.Ieu sora lingering, naon kuring resep.Kuring ngan inget nyebutkeun, "Abdi hoyong hayu dulur nyaho hal geulis sapertos nu disada béda ti musik Kulon."Abdi hoyong teras-terasan nganjang tanpa hilap kana niat asli. "

Fukuhara: Kuring mimiti mikir yén musik Jepang bakal langkung populer, sareng ngamimitian perusahaan di 2018. Seuseueurna palanggan anu sumping ka konser kami mangrupikeun pencinta dasar = diajar musik Jepang sareng nari. Tapi, hese pikeun konsumén umum datang. Dina kasus musik Jepang, mindeng hese nyaho naon anu anjeun ulinkeun, naon anu anjeun nyanyikeun, atanapi naon anu anjeun nari, janten panel atanapi poto. Urang ngajak jalma-jalma ti genre anu sanés sapertos lagu panjang, samisen, sushi, sareng biwa, ogé musisi. Kalayan partisipasi geisha, kuring ogé nyobian maén sareng sadayana dina panggung dunya Hanayagi. ngalakukeun kagiatan sapertos kitu."

Mangga wartosan kami ngeunaan unggal grup.

Fujima "Awalna Ota Ward Japan Dance Federation nyaéta aktris Sumiko Kurishima * sareng gaya Mizuki Kosen Mizuki. Éta aktris anu ngawakilan Matsutake Kamata sateuacan perang. Kuring henteu terang persisna sabab henteu aya bahan dina waktos éta. . Nanging, kuring nyangka yén Profesor Kurishima sigana diciptakeun dina taun 30. Kami ngagaduhan 3 rapat dina taun ka-37 Reiwa, teras urang bolos kusabab Corona. "

Yamakawa "The Sankyoku Kyokai dimimitian dina 5. Mimitina, urang mimitian ku ngeunaan 6 atawa 100 urang kaasup sorangan. Sarerea boga kualifikasi, sarta ayeuna urang boga ngeunaan XNUMX urang."

Fukuhara "The Ota Ward Japanese Music Federation ngabogaan kira-kira 50 anggota. Diwangun ku guru-guru anu maénkeun rupa-rupa musik Jepang kayaning Nagauta, Kiyomoto, Koto, Ichigenkoto, jeung Biwa. Jigana kira-kira taun 31, sataun katukang. Bapa kuring pupuhu, sarta sanggeus bapa kuring maot, kuring jadi pupuhu."

Fujima: "Ayeuna mah ngan aya Féderasi Tari. Abdi teu tiasa nganggo sapatu jarami dua suku, janten Féderasi Musik Jepang ngumbah suku abdi (seuri). Ayeuna, putra abdi milu dina Féderasi Musik Jepang.KiyomotoKiyomotoMisaburoYoshisaburonyaeta. "

Barudak anu langkung ageung henteu ngalakukeun sapertos ayeuna.Palajaran éta normal.

Naha Bangsa Ota langkung resep kana seni pintonan tradisional tibatan bangsal sanés?Abdi henteu nyangka unggal bangsal gaduh federasi sapertos kitu.

Yamakawa: "Kuring pikir walikota Ota Ward nuju usaha pikeun harmoni."

Fukuhara "Walikota Ota geus nyokot alih salaku Pupuhu Kehormatan. Abdi teu acan uninga ngeunaan eta nembe, tapi waktu kuring keur leutik, sora shamisen ngalir sacara alami di kota. Aya loba guru Nagauta di lingkungan. Abdi di dieu. Jigana aya loba jalma anu keur diajar di jaman baheula. sok aya guru di unggal kota. "

Fujima: "Barudak baheula mah teu siga ayeuna, mun aya guru kendang mah rek les kendang, mun aya guru shamisen mah shamisen, atawa koto. Pelajaran éta normal."

Punten wartosan kami ngeunaan kagiatan anjeun di sakola sapertos bengkel.

Fujikage "Aya sakola dasar dimana kuring nganjang jeung latihan dua kali sabulan. Sanggeus éta, nalika kelas genep lulus, abdi hoyong anjeunna masihan ceramah ngeunaan budaya Jepang, jadi kuring ngobrol ngeunaan eta sarta ngalakukeun sababaraha kaahlian praktis. Kuring geus kungsi waktos ngadangukeun pagelaran di ahir. Sanajan bentukna rada béda gumantung sakola, kuring indit ka sababaraha sakola ".

Yamakawa: Aya sababaraha anggota anu lebet ka SMP sareng SMA ngajar dina bentuk kagiatan kleub, murid-murid di eta sakola oge ngiring kana konser perkumpulan. Abdi bade ngajar di SMP kalayan maksad. Pikeun murid kelas hiji jeung dua akrab jeung koto. Taun ieu taun katilu."

Fukuhara: "Kuring nganjang ka SMP Yaguchi unggal bulan. Kuring sok milu dina resital federasi sataun sakali. Anyar-anyar ieu, Kementrian Pendidikan, Kabudayaan, Olahraga, Sains jeung Teknologi parantos nyarioskeun ngeunaan musik Jepang dina pendidikan sakola, tapi guru. Abdi sering ngalewatan halaman kusabab teu tiasa ngajar ngeunaan musik Jepang. Janten abdi ngadamel DVD musik Jepang di perusahaan abdi. Abdi ngadamel set 2 DVD di 1 SD sareng SMP di Ota Ward. Abdi nyebarkeun eta gratis ka 60 sakola naroskeun upami tiasa janten bahan ajar, teras, kuring ngadamel carita "Momotaro" nganggo DVD sareng lagu dumasar kana carita baheula. Abdi hoyong barudak ngadangukeun live kinerja."


Tsurujuro Fukuhara (Ketua Féderasi Musik Jepang Ota Ward)
Wagoto Japanese Music Live (Pusat Pendidikan Sosial Nihonbashi)

Festival Otawa bakal dilaksanakeun pahareup-hareup pikeun kahiji kalina dina dua taun. Punten wartosan kami pikiran sareng sumanget anjeun ngeunaan éta.

Fujikage "Aya ogé rencana pikeun kolot jeung barudak pikeun ilubiung waktos ieu, jadi kuring pikir kolot jeung barudak bisa komunikasi jeung barudak maranéhanana, atawa meureun aranjeunna senang ngalakukeun éta."

Fujima: "Tangtosna, éta tarian, tapi kuring ngarepkeun budak sareng kolot anjeun tiasa diajar ngagem sareng ngalipet kimono."

Yamakawa: "Kuring milu sababaraha kali, tapi barudak resep pisan eta. Barudak sarua datang ka palajaran sababaraha kali ngantri. Abdi nyarios ka barudak ieu," Guru koto wae caket dieu. Mangga panggihan tur buka latihan. "Tapi. Abdi hoyong nyambungkeun minat éta ka hareup.

Fukuhara "Festival Otawa mangrupikeun tempat anu berharga, janten kuring hoyong anjeun neraskeunana."

 

* Generasi kahiji, Seiju Fujikage: Dina yuswa dalapan taun, anjeunna diajar nari, sarta dina 8, anjeunna manggung pikeun kahiji kalina dina sandiwara Otojiro Kawakami jeung Sada Yacco. Anjeunna nikah ka Kafu Nagai di 1903, tapi cerai taun saterusna. Dina 1914, anjeunna ngadegkeun Fujikagekai, staged karya anyar hiji-hiji, sarta ngirim gaya anyar ka dunya tari. Taun 1917, anjeunna manggung di Paris sareng ngenalkeun Nihon-buyo ka Éropa pikeun kahiji kalina. 1929 Ngadegkeun tarian anyar Toin High School. 1931 Ungu Pita Medali, 1960 Jalma tina Ajén Budaya, 1964 Orde of Precious Crown.

* Yamakawa Sonomatsu (1909-1984): gaya Yamada sokyoku jeung komposer. Lulus ti Tokyo Blind School taun 1930.Diajar sokyoku ti Hagioka Matsurin munggaran, Sanxian ti Chifu Toyose, métode komposisi ti Nao Tanabe, sarta harmoni ti Tatsumi Fukuya.Dina taun kalulusan, anjeunna ngaranna Sonomatsu sarta ngadegkeun Koto Haruwakai. Taun 1950, anjeunna meunang hadiah kahiji dina bagian komposisi Kompetisi Musik Jepang ka-1959 sareng Penghargaan Menteri Pendidikan. Nampi Penghargaan Miyagi ka-1965 dina 68. Dileler di Divisi Musik Badan pikeun Festival Seni Budaya dina 1981 sareng XNUMX. XNUMX Order of the Rising Sun, Order of the Rising Sun.

* Okiya: Imah anu aya geisha sareng maiko.Kami ngirim geisha sareng geisha dumasar kana paménta para palanggan sapertos réstoran, tempat ngantosan, sareng tempat tea.Sababaraha bentuk sareng nami béda-béda gumantung kana daérah.

* Sumiko Kurishima: Diajar tari ti alit. Ngagabung ka Shochiku Kamata dina 1921. Debuted dina peran kalungguhan tina "Permaisuri Yu", sarta jadi béntang kalawan Srikandi tragis ieu. Dina 1935, anjeunna ngumumkeun pangsiun na di ahir "Abadi Cinta" sarta ninggalkeun pausahaan taun saterusna.Sanggeus éta, anjeunna devoted dirina ka Nihon-buyo salaku Soke tina gaya Mizuki sakola Kurishima.

Propil

Shizue Fujikage, Pupuhu Féderasi Tari Jepang di Bangsal Ota (Seiju Fujikage III)


Nagauta "Yang Guifei" (pertunjukan kompetisi Jepang-Cina)

Dilahirkeun di Tokyo taun 1940. Diwanohkeun ka Sakae Ichiyama dina 1946. 1953 Diajar di handapeun Midori Nishizaki munggaran (Midori Nishizaki). Diajar di handapeun Monjuro Fujima taun 1959. 1962 Nampi Fujima gaya Natori jeung Fujima Monruri. 1997 Warisan SMA Toin III. 2019 Badan Kabudayaan Komisaris Pupujian.

Wakil Ketua Federasi Tari Jepang Ota Ward, Houma Fujima (Ketua Honokai)


Katerangan ngeunaan kipas

Dilahirkeun di Ota Ward taun 1947. 1951 Fujima Kanemon Sakola Perkenalan ka Fujima Hakuogi. Kéngingkeun nami master dina 1964. Ditransfer ka sakola ungu gaya Fujima taun 1983.

Yoshiko Yamakawa, Pupuhu Asosiasi Sankyoku Bangsal Ota (Profesor Koto, Sankyoku, Kokyu)


Yoshiko Yamakawa Koto / Sanxian Recital (Kioi Hall)

Dilahirkeun taun 1946. 1952 Diajar Jiuta, Koto, sareng Kokyu ti Makoto Nakazawa (Masa). 1963 Dipromosikeun ka Kyoto Todokai Shihan. 1965 Dipingpin ku Wakagikai. Lulus tina istilah ka-1969 Asosiasi Pelatihan Keterampilan Musik Jepang NHK di 15.Lulus audisi NHK dina taun anu sarua. Dina 1972, anjeunna diajar di handapeun mertuana, Ensho Yamakawa, sareng janten master musik koto gaya Yamada. Jumlahna aya 1988 resital anu diayakeun ti taun 2013 dugi ka 22. Taun 2001, anjeunna janten pupuhu Asosiasi Sankyoku Bangsal Ota.

Tsurujuro Fukuhara, Pupuhu Ota Ward Japanese Music Federation (Japanese Music Music)


Pamuter DVD musik Jepang (téater Kawasaki Noh)

Dilahirkeun taun 1965.Ti alit, anjeunna diajar musik Jepang ku bapana, Tsurujiro Fukuhara. Muncul di Teater Kabukiza jeung Teater Nasional ti umur 18. 1988 Ngabuka aula pangulinan di Bangsal Ota. 1990 Dingaranan Tsurujuro Fukuhara munggaran. Ngadegkeun Wagoto Co., Ltd. dina 2018.

Otawa Festival 2022 Nyambungkeun Gedong Diajar Basa Jepang-Héjo sareng Damai
Presentasi prestasi + patepungan antara musik Jepang sareng tari Jepang

Titimangsa jeung wanci Saptu, 3 Séptémber
16:00 ngamimitian
lokasi Pangiriman online
* Rincian bakal diumumkeun sakitar awal Pébruari.
Biaya ningali Gratis
Pangatur / Panilitian (Yayasan dilebetkeun ku kapentingan umum) Asosiasi Promosi Budaya Ota Ward
03-3750-1555

Klik di dieu pikeun detil

Art art + palebah!

Hatur nuhun kana bimbingan, patronage, sareng dukungan
"Kabuki Gidayubushi" Takemoto "Tayu Aoi Tayu"

Takemoto *, anu penting pisan pikeun Gidayu Kyogen Kabuki *, sareng Tayu Aoi Takemoto, anu mangrupikeun tayu.Saatos sababaraha taun diajar, dina 2019, éta disertipikasi salaku Harta Nasional Hirup, anu gaduh sipat budaya intangible anu penting.

Kuring lalajo panggung Kabuki disiarkeun dina TV jeung fascinated ku eta sakaligus.

Wilujeng disertipikasi salaku pemegang harta budaya intangible anu penting (harta nasional hirup) dua taun ka pengker.

"Hatur nuhun. Nalika ngeunaan Hirup Harta Nasional, urang kedah henteu ngan ukur ngagosok démo, tapi ogé nyebarkeun téknik anu parantos dibudidayakeun ka generasi ngora, janten panginten urang kedah ngadorong duanana."

Dupi anjeun ngabejaan urang naon Takemoto di tempat munggaran?Dina jaman Edo, seni naratif Joruri makmur, sarta jenius ngaranna Gidayu Takemoto mucunghul di dinya, sarta cara nyarita jadi gaya, sarta Gidayubushi lahir.Loba drama alus teuing ditulis di dinya, sarta loba di antarana diwanohkeun kana Kabuki sakumaha Gidayu Kyogen.Naha henteu kunanaon yén Takemoto lahir dina waktos éta?

"Leres. Di Kabuki, aya aktor, jadi garis dicoo ku aktor. Beda pangbadagna nyaéta yén Gidayubushi bisa dicoo ngan ku tayu jeung shamisen. Tapi, Takemoto nyaéta aktor Kabuki. Jigana éta pangpangna bédana.Sabaraha lami kecap "Gidayu" janten populer, tapi kuring terang kecap "Gidayu".Masih murid SMP.Dina majalah drama, Gidayu Takemoto nyerat "Inten".Kuring dipaké kecap.Méméh dicaritakeun ku aktor, kuring kungsi nebak, nyaéta sontaku. "

Waktu keur SMP, kuring geus boga cita-cita ka Takemoto.

"Kuring lahir jeung digedékeun di Izu Oshima, tapi saprak kuring keur budak kuring dipikacinta tarung pedang jeung drama sajarah. Jigana éta extension tina éta mimitina. Kuring lalajo panggung Kabuki disiarkeun dina TV. Kuring éta fascinated sakaligus. Éta sababna baraya kuring di Tokyo nyandak kuring ka Kabukiza. Waktu éta kuring nuju taun kadua SMP."

Waktu éta, kuring geus katarik Takemoto.

"Engke, juragan Gidayu nyarios, 'Upami anjeun resep Joruri, anjeun kedah sumping ka Bunraku.' Aktor Kabuki nyarios, 'Mun anjeun resep Kabuki, anjeun kedah janten aktor.' Tapi kuring bungah Tayu Takemoto. Pertama kali kuring dibawa ka Kabuki-za, kuring alus di panggung (katuhu ti panongton).YukaPanon kuring dipaku kana posisi maneuh Gidayu disebut.Sarua pikeun Joruri sareng Kabuki, tapi Tayu maenna sumanget pisan.Éta dramatis pisan sareng produksina ogé pikaresepeun.Aya sababaraha hal anu teu logis, tapi kuring tetep katarik."

Jigana mah bagja pisan jadi pamingpin

Kuring ngadéngé yén anjeun dilahirkeun di rumah tangga pisan biasa.Naha anjeun ngagaduhan kahariwang atanapi ragu dina lebet kana dunya hiburan klasik ti dinya?

"Éta ogé nasib kuring, tapi éta waktu pikeun ngamimitian sistem latihan pikeun ngalatih sumber daya manusa Takemoto di Teater Nasional. Kuring nempo iklan rekrutmen dina koran. Kabuki aktor munggaran. Ieu dimimitian dina, tapi kuring rék kudu ngangkat Takemoto. oge.saleresna abdi hoyong langsung ka tokyo sareng janten trainee,tapi abdi hoyong kolot abdi lebet ka SMA.abdi di oshima dugi ka SMA.sanggeus lulus abdi ditransfer ka tilu taun latihan.Kumargi eta pusat pelatihan gaya sakola, abdi rumaos hese lebet ka dunya seni pintonan klasik ti rumah tangga biasa mah.Waktu eta guru-guru lahir jaman Meiji sareng Taisho. masih hirup, jadi kuring pikir kuring pohara untung janten pamimpin ".

Kanyataanna, Tayu Aoi jauh ti anjeunna.

"Kuring lahir taun 35, tapi senior kuring lahir taun 13. Kajadian kuring umurna sarua jeung indung kuring. Takemoto aya dina urutan asup ka dunya ieu, sarta éta sadaya waktu. Teu robah. Tangtosna, padamelan anu anjeun tiasa lakukeun mah béda, tapi teu aya kelas sapertos undercard, kadua, sareng hit anu leres sapertos rakugo, contona."

Sanaos anjeun disertipikasi salaku Harta Nasional Hirup, éta henteu robih.

“Enya, upamana, tarékah diuk di rohang ganti teu robah, tengtrem."


Ⓒ KAZNIKI

Kuring boga gambaran yén Tayu Aoi aktip ti tahap awal.

"Kuring pikir éta tempat kuring untung. Mimitina mah, Mr. Ichikawa Ennosuke nyieun loba revival Kyogen salila generasi ka-XNUMX jaman Ichikawa Ennosuke. Anjeunna nunjuk kuring ka generasi XNUMX. Nalika Mr. Utaemon Nakamura muterkeun hiji masterpiece of Gidayu. Kyogen, anjeunna kadang nyalonkeun kuring, sareng ayeuna Pak Yoshiemon Nakamura, anu generasi ayeuna, sering nyarios ka kuring."

Diomongkeun ngeunaan generasi katilu Ichikawa Ennosuke, anjeunna cenah anak revolusioner Kabuki anu nyiptakeun Super Kabuki, sarta Kabuki-san éta awéwé anu ngagambarkeun mainstream pangropéa Kabuki salila era pasca perang.Kuring pikir éta luar biasa yén aktor dina dua ekstrim tina arus utama konservatif sareng inovasi parantos percanten ka kami.Ogé, kuring geus ngadéngé yén Bapak Kichiemon generasi kiwari ngomong ka produser, "Pariksa jadwal Aoi urang" nalika milih program.

"Aya frase umum dina salam Kabuki nu nyebutkeun, 'Kalayan kado hidayah, patronage, sarta rojongan,' sarta kuring pikir kuring ieu dikaruniai kalayan sakabéh éta. Pitunjuk éndah ti miheulaan kuring. Kuring bisa nampa eta, sareng masihan tempat pamer ka aktor utama, nyaéta pikeun ngumumkeun. Hasilna, kuring tiasa nampi dukungan ti sadayana. Abdi nganuhunkeun pisan. Tanpa éta, kuring ngarasa teu aya anu tiasa dilakukeun."

Teu salawasna mungkin pikeun jalma kawas Tayu Aoi bisa ngalakukeun naon manéhna hayang ngalakukeun?

"Tangtosna. Contona, aya adegan disebut" Okazaki "dina Gidayu Kyogen disebut" Igagoe Dochu Soroku. " Teu kajadian pisan. Adegan "Numazu" mindeng dipigawé, tapi "Okazaki" henteu. Ieu ahirna sadar tujuh taun ka tukang, nalika Mr. Kichiemon bakal nedunan eta dina 7. Ieu pintonan munggaran dina 2014 taun. Abdi bungah nalika kuring bisa ngobrol ngeunaan eta di dinya."

Pindah ka hareup kalayan gerakan mundur.Abdi hoyong kerja keras sareng perasaan éta

Salaku harta nasional hirup, nurturing generasi ngora bakal jadi masalah utama, tapi kumaha upami ieu?

"Kuring bakal terus ningkatkeun salaku palaku. Teras kuring bakal ngabimbing generasi ngora. Kuring ngarep-ngarep kanyataan yén jalma ngora anu ngajangjikeun parantos janten pelatih. Kuring kedah ngalatih aranjeunna. Kuring nyangka yén sadayana éta diperyogikeun. gampang, tapi master tari Jepang nyarios kieu. Nalika kuring angkat ka Eropa, Penari ballet, pelatih, sareng koreografer masing-masing. Tapi, seni pintonan Jepang kedah ngalakukeun sadayana nyalira. Demonstrasi, instruksi, sareng kreasi sadayana. diperlukeun ku hiji jalma, tapi aranjeunna cocog pikeun sakabéh. Jarang manggihan batur kalawan pedang. Kuring bakal ninggalkeun kreasi ka jalma bener, sarta Abdi hoyong ningkatkeun kaahlian abdi salaku palatih sarta palaku pikeun generasi ngora lianna. . Pindah ka hareup. Abdi hoyong kerja keras sareng perasaan éta."

Putra cikal anjeun geus jadi tayu Kiyomoto.

"Kuring nyangka pamajikan kuring sering ngadangukeun rupa-rupa musik Jepang sabab anjeunna diajar tari Jepang. Éta sababna kuring milih Kiyomoto. Kuring henteu mikirkeun Takemoto. Ieu dunya anu anjeun moal tiasa teraskeun upami anjeun henteu resep. , Abdi bungah nu kapanggih dunya favorit anjeun. Jeung Abdi senang nu aya topik umum pikeun sakabéh tilu anggota kulawarga."

Ota Ward ngalir ngaliwatan Tokaido, jadi aya loba tempat sajarah metot.

Abdi hoyong naros ngeunaan Ota Ward. Kuring ngadéngé yén anjeun geus hirup saprak anjeun duapuluhan.

"Nalika kuring nikah dina yuswa 22, abdi ngalamar milik anyar Tokyo Metropolitan Perumahan Supply Corporation sarta meunang hadiah. Éta sababna kuring mimiti hirup di Omorihigashi. Sanggeus cicing di dinya salila 25 taun, abdi meuli hiji apartemen di bangsal.Abdi ayeuna nuju didinya.Dasar jogja istri caket dieu, janten warga Ota tos lami panginten teu kedah angkat ti dieu."

Dupi anjeun gaduh tempat favorit?

"Nalika kuring terus cicing di sayang, kuring mimiti leumpang sabudeureun isuk-isuk, sanajan kuring bisa leumpang. Aya loba tempat sajarah metot di Ota Ward sabab Tokaido ngalir ngaliwatan eta. Aya béda dina élévasi. Asyik jalan-jalan. Kuring geus leumpang ka Kawasaki di jalan. Kuring balik deui kana karéta Keikyu (seuri). Kuring mindeng nganjang ka Kuil Iwai. Deukeut imah kuring jeung kuring bakal ngadatangan anjeun dina tanggal XNUMX jeung babaturan kuring."

Kuring geus katempo eta saprak kuring tilu puluhan, tapi teu robah pisan.Jauh leuwih ngora.

"Alhamdulillah, tes éta masihan kuring jumlah anu saé ngan ukur 100 tina 3 urang. Kuring parantos dugi ka ulang taun ka-20, tapi kuring bébéja yén kuring umurna XNUMX-an sacara numerik. Kolot kuring masihan kuring awak anu séhat. hal, Abdi hoyong Kade ulah nyieun fase kasar jeung ragrag."

Pamungkas, tiasa masihan seratan ka warga Bangsal Ota?

"Kuring henteu weruh jenis dunya eta bakal di mangsa nu bakal datang, tapi kuring mikir yén cherishing wewengkon tempat kuring cicing ngarah ka cherishing nagara sarta ahirna bumi, sarta kuring hayang hirup sopan unggal poe. nambahan."

--hatur nuhun.

Kalimah: Yukiko Yaguchi

 

* Gidayu Kyogen: Hiji karya asalna ditulis pikeun Ningyo Joruri sarta engké dirobah jadi Kabuki.Garis karakter anu diucapkeun ku aktor sorangan, sarta lolobana bagian séjén tina katerangan situasi diatur ku Takemoto.

* Takemoto: Ngobrol ngeunaan narasi pagelaran Gidayu Kyogen.Dina lanté luhureun panggung, Tayu, anu tanggung jawab carita, jeung pamaén shamisen maén padeukeut.

Propil

Ⓒ KAZNIKI

Dilahirkeun taun 1960. Dina 1976, anjeunna diwanohkeun ka Takemoto Koshimichi, tayu Gidayu awéwé. Taun 1979, Takemoto Ogitayu munggaran ngawenangkeun Tayu Aoi Takemoto, urut ngaran Ogitayu, minangka generasi kadua, sarta tahap kahiji dilaksanakeun dina tahap kalima Teater Nasional "Kanadehon Chushokuzo". Ngaréngsékeun palatihan Takemoto katilu di Teater Nasional Jepang di 1980.Janten anggota Takemoto.Ti saprak éta, anjeunna diajar di handapeun Takemoto Ogitayu munggaran, Takemoto Fujitayu munggaran, Toyosawa Ayumi munggaran, Tsuruzawa Eiji munggaran, Toyosawa Shigematsu munggaran, sareng Takemoto Gendayu ka-2019 tina Bunraku. Dina XNUMX, éta bakal disertipikasi salaku panyekel harta budaya intangible anu penting (designation individu).

Rekrutmen palatih

Dewan Kesenian Jepang (Teater Nasional Jepang) milarian pelatih pikeun aktor Kabuki, Takemoto, Narumono, Nagauta, sareng Daikagura.Pikeun detil, mangga parios situs wéb Déwan Seni Jepang.

<< Kaca utama >> Déwan Seni Jepangjandéla séjén

Perhatian kahareup ACARA + palebah!

Perhatian kahareup KALENDER ACARA Maret-April 2022

Inpormasi PERHATIAN perhatian tiasa dibatalkeun atanapi ditunda di hareupna pikeun nyegah panyebaran inféksi coronavirus énggal.
Mangga parios unggal kontak kanggo inpormasi panganyarna.

Pameran khusus "Kiyomei Bunko-Hal-hal anu diwariskeun kana waktosna"

Gambar damel
Tina "spésimén panggang Katsu Iyoko sorangan" (Koléksi Museum Peringatan Ota Ward Katsu Kaishu)

Titimangsa jeung wanci 12 Désémber (Jumaah) - 17 Maret (Minggu) 2022
10: 00-18: 00 (dugi ka 17:30 asup)
Liburan rutin: Senén (atanapi énjingna upami liburan nasional)
lokasi Aula Peringatan Kapal Katsumi Ward Ota
(2-3-1 Minamisenzoku, Ota-ku, Tokyo)
ongkos Dewasa 300 yen, barudak 100 yen, 65 taun sarta leuwih 240 yen, jsb.
Pangatur / Panilitian Aula Peringatan Kapal Katsumi Ward Ota

Klik di dieu pikeun detil

Proyék Seni OTA "Machinie Wokaku" XNUMXrd

Gambar damel
Tomohiro Kato << Iron Tea Room Tetsutei >> 2013
Ⓒ Museum Seni Taro Okamoto, Kawasaki

Titimangsa jeung wanci 2 Pébruari (Sabtu) - 26 Maret (Sabtu)
11: 00-16: 30
Rebo, Kemis, Jumaah, Saptu, Minggu (prioritas pikeun reservasi)
lokasi HUNCI
(7-61-13 Nishikamata, Ota-ku, Tokyo 1F)
ongkos Gratis * Dibayar ngan pikeun acara tea.Inpormasi lengkep bakal dileupaskeun dina awal Pébruari
Pangatur / Panilitian (Public interest incorporated yayasan) Asosiasi Promosi Budaya Bangsal Ota Divisi Promosi Seni Budaya Telp: 03-3750-1611

Klik di dieu pikeun detil

お 問 合 せ

Hubungan Masyarakat sareng Bagian Dédéngéan Umum, Divisi Promosi Seni Budaya, Asosiasi Promosi Budaya Ota Ward
Ota Citizen's Plaza, 146-0092-3 Shimomaruko, Ota-ku, Tokyo 1-3
TEL: 03-3750-1611 / FAX: 03-3750-1150